Wat is Buy Social?

Wat is Buy Social?

Buy Social zet zich in om van maatschappelijk inkopen de norm te maken. Om dit te bereiken, werken we samen met inkopende organisaties en impactondernemingen. Buy Social is een onderdeel van Social Enterprise NL. (Zie onder)

De Buy Social Market is de simpelste manier om in te kopen met impact: alle producten en diensten die je hier vindt, worden aangeboden door duurzame en inclusieve ondernemingen.

Reflower Events – Kunstbloemen huren

Reflower is de duurzame bloemenbieb. Wij verhuren ook beeldige blijvende bloemen grote of kleine vaasjes voor evenementen. Kunstbloemen zijn een alternatief voor verse bloemen, maar dan zonder afval, met CO2 reductie. Reduce. Re-use. Reflower!

Zo...

Events, congressen, presentaties, diners, huwelijken, feesten, partijen, toneelvoorstellingen, dinerparties en cateringopdrachten. Voor 1 dag is het mogelijk om bloemen te huren uit de duurzame bloemenbieb. Laat je wensen weten en we stellen de boeketten samen op maat. Klein, groot, veel of weinig. Alles is mogelijk!

Reflower | Kunstbloemen op kantoor – Facilitaire diensten

Veel kantoren kiezen voor het gemak van altijd mooie bloemen op de balie. Zero waste en CO2 reductie staat steeds hoger op de agenda van facility managers en bestuurders. Daar dragen wij graag aan bij. Mooi, makkelijk en duurzaam.

Reflower is de duurzame bloemenbieb.

Het is een abonnement op kunstbloemen voor particulieren en zakelijke klanten.
De kunstbloemen worden altijd in een bijpassende vaas geleverd.

Zo werkt het:
1. Kies een vaas met bloemen uit
2. De gekozen vaas wordt op de Reflower Bakfiets bezorgd in Amsterdam. In de Randstad bezorgen we met onze logistieke partner.
3. Toe aan nieuwe bloemen? Bestel de volgende vaas met blijvende bloemen en die wisselen we op kantoor!

Reduce | Re-use | Reflower

De bloemenhuur is vanaf €5 per week.
Iedere wissel kost €15.

Buy Social: Méér dan een vinkje

Wil je vooral maatschappelijk inkopen omdat je nu eenmaal MVI- of MVO-doelstellingen af moet vinken? Het is zonde als je daardoor mist wat inkopen met impact je écht op kan leveren. Je draagt namelijk bij aan een eerlijkere, inclusievere, duurzamere wereld én je versterkt er je eigen organisatie mee.

 

Samenwerking met creatieve koplopers

Stilstand is achteruitgang, voor élke organisatie. Maatschappelijk inkopen zorgt er juist voor dat je innovatie en creativiteit aan je organisatie toevoegt. Impactondernemingen zijn namelijk per definitie ondernemingen die dingen écht anders doen. Door bij hen in te kopen, ga je samenwerkingen aan die je organisatie nieuwe perspectieven bieden – en daarmee nieuwe mogelijkheden. Mooie voorbeelden daarvan vind je onder de Best practices.

 

Een positieve cultuurverandering

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die je catering verzorgen of je relaties bedanken met een boeket duurzaam geteelde bloemen: door maatschappelijk in te kopen, breng je jezelf en je collega’s in aanraking met mensen en verhalen die je anders misschien over het hoofd zou zien. Daarmee bevorder je een duurzame en inclusieve bedrijfscultuur; precies de cultuur waarin je collega’s zoveel mogelijk tot hun recht kunnen komen – en je organisatie dus ook!

 

Social Enterprise NL
Een social enterprise is een bedrijf of organisatie die gericht is op het maken van een positieve sociale of milieueffect door middel van het verkopen van producten of diensten. In tegenstelling tot traditionele bedrijven, die voornamelijk gericht zijn op het maken van winst voor hun aandeelhouders, is het doel van een social enterprise om een maatschappelijk probleem op te lossen of een positief effect te hebben op de samenleving. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van banen aan mensen met een beperking, het produceren van milieuvriendelijke producten of het ondersteunen van gemeenschappen in ontwikkelingslanden. Social enterprises zijn soms niet-winstgevende organisaties of ondernemingen met een maatschappelijk doel, maar veel bedrijven maken winst om hun activiteiten voort te zetten en uit te breiden. Om zo hun impact te vergroten.

 

Terug naar blog