Jij vraagt, wij geven antwoord!

FAQ's

Wij bezorgen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

In Amsterdam bezorgen wij op werkdagen met de bakfiets. In de Randstad bezorgen wij meestal op dinsdag.

Twijfel je of jouw adres valt binnen ons bezorgingsgebied? Of wil je de bloemen liever op een andere dag ontvangen? Neem even contact met ons op.

Geen probleem, dan plannen we de bezorgafspraak voor een ander moment in. De bloemen verwelken niet! Via info@reflower.nl kan je een nieuwe afspraak te maken.

Herkent de website jouw e-mail adres niet? Dat kan gebeuren. We werken met een standaard website en dan staat er geen vinkje bij jouw e-mail adres.

We behandelen alle bestellingen persoonlijk en voegen de gegevens toe aan ons eigen klantensysteem. Je kan dus gewoon met hetzelfde email adres nog een keer bestellen - je hoeft niet ingelogd te zijn.

Wat vervelend. We vervoeren de boeketten met grote zorg, maar soms breekt er een vaas of stort er een boeket in. Neem even contact op, dan kijken kijken we samen naar een oplossing.

In Amsterdam nemen wij op korte termijn contact met je opnemen voor een geschikt bezorgmoment.

Buiten Amsterdam zal je bestelling meegenomen worden in de eerstvolgende bezorgronde, meestal op dinsdag. Je ontvangt van ons een track & trace code.

Ja, de bezorger wisselt direct jouw oude boeket om voor een nieuwe. De eventuele doos waarin het boeket vervoerd wordt, gaat dus ook direct weer mee terug.

Dat is geen enkel probleem. We streven ernaar om onze klanten blij te maken. Zodra we in de buurt zijn, komen we het boeket omwisselen voor een vaas met bloemen die beter bij jou passen.

Nee, dat mag helaas niet. De bloemen worden geleverd in een keramieken vaas, zodat je niet ziet dat de stelen droog staan.

In de vazen zit een speciaal soort oase, zodat de boeketten goed blijven staan tijdens het transport.

Bovendien kunnen stelen van kunstbloemen niet goed tegen water, omdat er ijzerdraad in zit.

Het toevoegen van water en verse bloemen aan de vaas komt de houdbaarheid van de Reflower boeketten niet ten goede en wij willen zo lang mogelijk onze bloemen kunnen verhuren, om onze klimaatimpact te vergroten.

Wat vervelend dat de vaas kapot is. Bewaar de bloemen, die zijn veel kostbaarder dan de vaas. Het kan natuurlijk gebeuren. Je mag in de bibliotheek een nieuwe vaas uitzoeken. Wij rekenen de inkoopprijs van de kapotte vaas. Meestal ben je ervoor verzekerd via de inboedelverzekering.

De vaas kan worden afgestoft of afgenomen met een vochtige doek. De bloemen zijn handgemaakt en dus kwetsbaar. We hebben daarom liever dat ze zo veel mogelijk met rust worden gelaten. Wij maken ze schoon wanneer ze weer
terugkomen in de bibliotheek. Als het toch nodig is om ze schoon te maken, dep dan voorzichtig met een vochtige doek over de bladeren.

Het is fijn om te horen dat je enthousiast bent over je boeket. Natuurlijk mag je de blijvende bloemen kopen. Via info@reflower.nl kan je een prijsopgave opvragen.

Liever niet.
De Nederlandse weersomstandigheden zijn niet optimaal voor onze boeketten. Vazen vazen waaien soms om, omdat er geen water in zit.

Als de vaas kapot gaat, dan rekenen we de inkoopkosten van de vaas. Daarom raden we aan om onze boeketten binnenshuis te houden en uit de buurt van open ramen of deuren te plaatsen. Op die manier kunnen we de levensduur van de bloemen en vazen maximaliseren.

Wil je toch heel graag een boeket buiten plaatsen? Neem even contact met ons op, dan kiezen we samen een zware vaas uit. info@reflower.nl

Natuurlijk. Hier kan je een pauze aanvragen. Noteer daarbij tot wanneer je een pauze wilt. Wij komen het boeket ophalen en bevriezen tijdelijk het abonnement.

Wat jammer! Hier kan jij jouw abonnement pauzeren of opzeggen. Wij hanteren een maand opzegtermijn. De bloemen halen we op, als we in de buurt zijn. Je ontvangt nog één laatste factuur van ons. Het ophalen van de bloemen kost €10.

Wij versturen facturen rond de 23e van de maand.
Als je gebruik maakt van automatische incasso, vindt de afschrijving enkele dagen nadat je de factuur ontvangen hebt plaats. Openstaande facturen worden binnen 14 dagen betaald.

Zo vaak als je wilt! Je mag naar eigen behoefte wisselen, bijvoorbeeld eens per maand, eens per seizoen, of gewoon wanneer je behoefte hebt aan iets anders.

Nee, helaas. Onze boeketten worden met zorg geschikt door onze designer, meestal in oase. Dit doen we zodat de bloemen goed op hun plek blijven zitten tijdens transport. Om de kwaliteit te kunnen bewaren, leveren wij onze boeketten alleen inclusief vaas.

Je mag natuurlijk wel een boeket losse bloemen kopen. Mail naar info@reflower.nl voor meer informatie

Ja, dat is geen probleem. Bestel je nieuwe vaas met kunstbloemen in de bloemembieb. Wij passen je abonnement aan, zowel van Large (€20 per maand) naar XLarge (€40 per maand) als andersom.

Bestel je een boeket via onze website dan kan je op factuur betalen of direct via Ideal of creditcard.

De maandelijkse betaling van het abonnementsgeld gaat via automatische incasso.

Je kan je gegevens wijzigen door een email te sturen naar info@reflower.nl.

Natuurlijk. Reflower leent zich uitstekend voor de zakelijke markt. De helft van de 800 boeketten die in de bloemenbieb verhuurd worden, staan op zakelijke locaties.
Wil je ook duurzamere bloemen op kantoor op de balie, op de bar, in je winkel, bij de receptie of in de wachtkamer? Hier vind je meer informatie. 

Dan helpt Reflower graag met de aankleding. Van XXL boeketten tot kleintjes voor op tafel, alles is mogelijk. Een voorkeur voor een bepaalde kleur of bloem? Wij maken graag iets op maat. Geef je wensen door via info@reflower.nl of bel 085-0041230.

Gefeliciteerd!
Natuurlijk willen wij helpen bij de aankleding van jullie mooiste dag. Even bellen om ideeën uit te wisselen? 085-0041230

Wat leuk dat je iemand blij wilt maken met een boeket blijvende bloemen.
Je kan Reflower cadeau geven voor minimaal 3 maanden of langer. Op de pagina van het Cadeau-abonnement vind je meer informatie.

De maandelijkse kosten zijn vanaf €20,00 voor de bloemenhuur en €15,00 per wissel. 

De betaling is per automatische incasso.

Het huidige boeket mag natuurlijk blijven staan of je kan in de bloemenbieb een andere vaas met kunstbloemen uitkiezen.

Die wisselen we bij je aan de deur, op afspraak.

Wil je ons een e-mail sturen met jouw IBAN-nummer? Dan is het makkelijk te regelen. info@reflower.nl

We hopen dat je genoten hebt van je de blijvende bloemen.

Je ontvangt automatisch een e-mail aan het einde van de periode met het verzoek tot ophalen. De bloemen langsbrengen op ons kantoor in Amsterdam mag natuurlijk ook.