Sponsoring Buddyhuis

Sponsoring Buddyhuis

Reflower sponsort het Buddyhuis in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. 

 

Uit Het Buddyhuis

Als je hoort dat je kanker hebt, staat je wereld op zijn kop. Zo ook bij Femke Riel. Toen ze enkele dagen na haar diagnose gespannen in de wachtkamer van het St. Antonius Ziekenhuis plaatsnam voor de uitslag van de MRI-scan, zat daar Hester, ‘een stralende vrouw met een mutsje op’. ‘Ze had zo’n positieve uitstraling, maar ik wist meteen: zij heeft het ook.’ Oncologisch chirurg Dr. Doeksen bracht de dames met elkaar in contact en zo werden zij buddy’s voor elkaar gedurende het behandeltraject en daarna. Die ontmoeting is het begin van de oprichting van het Buddyhuis, voor steun na de diagnose (borst)kanker.

Wat is het?

Het Buddyhuis brengt patiënten bij wie (borst)kanker is geconstateerd één op één met elkaar in contact. De lotgenoten kunnen elkaar een hart onder de riem steken. Het Buddyhuis beoogt de kwaliteit van leven en het psychosociale welzijn van (ex)kankerpatiënten te verbeteren. Daarnaast organiseert het Buddyhuis inloopochtenden, wandelingen, en informatieavonden. Tot slot is er een huiskamer in gebruik genomen binnen het ziekenhuis, waar Buddy’s elkaar kunnen ontmoeten op een informele manier, binnen de veilige omgeving van het ziekenhuis. Meer informatie over het Buddyhuis vindt u opwww.buddyhuis.nl.

 

De Lounge en de app

De Antonius Lounge is net geopend en bevindt zich middenin het St. Antoniusziekenhuis in Utrecht maar het is toch even weg uit de ziekenhuissfeer. De lounge bestaat uit twee delen; het linkerdeel is voor alle bezoekers en het rechterdeel is specifiek voor bezoekers van het kankercentrum en het Buddyhuis. Men kan hier iets drinken, elkaar ontmoeten in huiselijke sfeer, opgevangen worden na een emotioneel gesprek door een van onze vrijwilligers of in alle rust wachten op een spannende uitslag.

Naast de huiskamer is er een app gelanceerd;

Wij geloven dat het digitaal maken van het Buddyhuis een grote bijdrage kan hebben in het faciliteren van meer sociaal (lotgenoten)contact. Hiermee proberen wij iedereen, ook de ziekere patiënten die gebonden zijn aan huis, een kans te bieden om het sociale isolement, dat veroorzaakt kan worden door de ziekte, te verkleinen. Patiënten die zich opgeven bij het Buddyhuis, hebben zelf de regie: zij kiezen zelf een Buddy uit op vooraf opgegeven matchingscriteria (bijv. leeftijd, type ziekte of behandeling, kinderen), en bepalen zelf hoe zij het contact invullen met hun Buddy. Sommigen hebben eenmalig contact, anderen bellen dagelijks of spreken fysiek af. Het contact met (een of meerdere) Buddy’s kan de patiënt het gevoel geven er niet alleen voor te staan, zich gesteund te voelen, of om een positieve kijk op het leven te houden ondanks de ziekte.

 

Voor meer informatie: buddyhuis.nl

Terug naar blog