Reflower geselecteerd voor Amsterdam Boost je Buurt

Reflower geselecteerd voor Amsterdam Boost je Buurt

De Amsterdamse ondernemers van de Boost je Buurt challenge

Ieder stadsdeel selecteerde 4 impact ondernemers om een ondernemersprogramma te volgen van Impact Hub Amsterdam.

Soep die eenzame ouderen helpt en voedselverspilling tegengaat, een galerie voor kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid en borrelplanken gemaakt van lokaal gekapte bomen. Dit zijn slechts 3 van de 28 deelnemers van Boost je Buurt, een initiatief van Amsterdam Impact, het impact ondernemers programma van gemeente Amsterdam.

Na afronding van het 2,5 maand durende ondernemersprogramma gaan de deelnemers campagne voeren om zo de meeste stemmen voor hun bedrijf of project te krijgen. Op 17 juni tijdens de finale zullen zowel een jury als de publieksstemmen bepalen welke ondernemers de prijzen winnen van €2.500, €5.000 en €7.500.

Amsterdam Centrum

Zoev City verzorgt duurzaam transport van goederen en afval over het water via drijvende hubs en sleepboten. Dit gaat stil en schoon dankzij hybride accu’s. Zoev City ontlast historische kademuren en bruggen van zware belasting van vracht- en afvalwagens, stimuleert verhoging van het afval-scheidingspercentage en biedt mensen zonder baan een werkplek.

Reflower is een Amsterdams platform waar deelnemers, zowel consumenten als bedrijven, kunstbloemen kunnen huren, zodat er minder verse bloemen geteeld, ingevlogen en weggegooid worden.

Op Wij Doen Goed kunnen individuen en kleine organisaties crowdfunding campagnes organiseren. Fondsenwerving vindt plaats door kaartjes te verkopen voor een evenement, een loterij te organiseren, karweitjes aan te bieden of enkel geld te doneren.

De Wallen Online zet zich in om de balans terug te brengen in het Wallengebied door aandacht te generen op onderbelichte plekken. Met een fysieke kaart gecureerd door de buurt zelf en een platform staan de spotlights unieke buurtwinkels, culturele parels, bijzondere bewoners en de historie van het gebied.

Amsterdam Nieuw-West

Het Groene Loket activeert bewoners de leefomgeving te vergroenen, verkoelen en regenbestendig in te richten. Ze ondersteunen bewoners(groepen) met advies, subsidieaanvragen, aanschaf en aanleg van groene daken en geveltuinen.

Spin AI huurt mensen uit het autistisch spectrum in voor data annotatie diensten op het gebied van kunstmatige intelligentie. Spin AI heeft een sociale en technologische impact en draagt bij aan een inclusieve samenleving en economie.

De Natuurkamer organiseert activiteiten, met een relatie tot de natuur en duurzaamheid, door en voor de buurt. Ook kun je op de locatie in het Sloterpark terecht voor goede koffie, kruidenthee, verse sappen en een heerlijke lunch met oogst uit de moestuin.

EQpura coacht mensen met behulp van paarden. Op de samen met een buurtinitiatief te ontwikkelen multifunctionele locatie komt een bloemenweide en moestuin. Duurzame ontwikkeling, groei, positieve gezondheid, inclusiviteit en verbinding staan centraal staan bij EQpura.

Amsterdam Noord

Architectenbureau Studio Valkenier onderzoekt of functieloze daken gebruikt kunnen worden om voedsel op te verbouwen: het Voedseldak. Met behulp van aquaponics kunnen gewassen als tomaten en paprika’s heel het jaar door worden gekweekt zonder grond. Het Voedseldak moet als een te demonteren element op bestaande daken geplaatst kunnen worden.

Uitzendbureau Z.O.N concentreert zich op het uitzenden en detacheren van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zo worden daklozen, ex-gedetineerden, statushouders, enzovoort geholpen aan een actieve participatie in de maatschappij.

De Buitenkans is een project van urban interaction designer Tessa Steenkamp. De Buitenkans wil simpele structuren plaatsen op grofvuil plekken en zo het dagelijkse zwerfafval tegengaan. In deze regenbestendige structuur bevindt zich een boekenplank, een kledingrek, ruimte voor ander nog bruikbare spullen en te hergebruiken materialen.

Helpdigitaal faciliteert aan oudere mensen die geen toegang hebben tot digitale middelen een tablet, een simkaart en ondersteuning op afstand zodat ze via beeldbellen weer verbonden kunnen worden met hun dierbaren.

Amsterdam Oost

Integreat verbindt mensen van verschillende culturen om zo binnen de eigen stad andere keukens en mensen te ontmoeten. Bij de hosts thuis leer je authentieke recepten, mensen en culturen kennen.

Vini Mini geeft voorlichting over het vroegtijdig introduceren van allergenen bij baby’s om zo voedselallergie te voorkomen. Dit doen ze middels een website en het verschaffen van informatie en tools aan (toekomstige) ouders via kraambureaus, verloskundigenpraktijken, zwangerschapsclubs en consultatiebureaus in Amsterdam.

Everybodycanbeahero is een coachingsprogramma en fysiek en online netwerkplatform voor de mensen in stadsdeel Oost. In (klein) groepsverband worden bewoners gestimuleerd en ondersteund om hun talenten en ideeën te gebruiken en te starten met impactvolle projecten en bedrijven

De Buurtkringloop is een kringloopwinkel voor en door mensen van de Indische buurt. Het is een ontmoetingsplek waarbij verschillende bevolkingsgroepen samen komen, circulariteit en duurzaamheid gepromoot worden en door andere creatieve activiteiten met een circulair thema.

Amsterdam West

Oma’s Soep kookt samen met ouderen verse soep gemaakt van overgebleven groenten. Zo wordt eenzaamheid onder ouderen en voedselverspilling tegengegaan. De soepen zijn verkrijgbaar in het supermarktschap en in Amsterdam wordt het thuisbezorgd.

Beeldend Gesproken is een galerie en artotheek waar getalenteerde kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid zijn aangesloten. Door de ontstane nieuwe werksituaties in coronatijd hebben veel bedrijven extra uitdagingen. Met een nieuw project wil Beeldend Gesproken creatieve, versterkende trainingen en workshops geven voor het bedrijfsleven gericht op het vergroten van mentale weerstand en de omgang met tegenslag.

Het Jonge Dromers Collectief is een netwerk dat zich focust op talentontwikkeling bij jongeren. Met de ontwikkeling in creatief denk- en doe-vermogen, kritisch te kijken naar de maatschappij en samen te werken, zet dit collectief zich in om impact te maken in de leefomgeving, de buurt en in de stad.

Van Wyk heeft het plan een waardevolle fysieke ontmoetingsplek te creëren voor en door de bewoners van West. Bij deze laagdrempelige plek, die qua gevoel tussen een hip koffietentje en buurthuis in zit, maak je makkelijk verbinding met mensen buiten je eigen sociale kring of “bubble”.

Amsterdam Zuid

SparkOn is een sociaal innovatief digitaal platform dat mensen van verschillende generaties met elkaar verbindt. Het delen van vaardigheden, kennis en levenservaringen wordt online of fysiek mogelijk gemaakt met als doel om een geïntegreerde en inclusieve samenleving te creëren en mensen te versterken met kennis.

HOUD draagt bij aan een circulaire economie. Dit doen ze door Amsterdamse bomen die vanwege ouderdom of ziekte worden gekapt tot borrelplanken te maken. Zo blijft het hergebruikte hout in Amsterdam en dit scheelt in CO2 van het transporteren van hout.

Shine Social Club is een gratis app voor oudere volwassenen (60+) om nieuwe mensen te ontmoeten in de buurt op basis van dezelfde interesses.

Amsterdam Zuidoost

Bijlmer Bookstore maakt lezen voor kinderen en jeugd in Zuidoost leuker, herkenbaarder, interessanter en toegankelijker. Deze Africentred boekenwinkel heeft boeken geschreven door mensen die op hen of andere kinderen in hun omgeving lijken.

Women Skate the World zet skateboarden als sport én subcultuur in om mensen te verbinden, versterken en inspireren. Ze doen dit met behulp van informele educatie, creatieve workshops en sportieve activiteiten. De activiteiten richten ze op meiden, gemixte jeugdgroepen, vrouwen en lgbtqi+ skateboarders.

Ching’s Tea Home heeft haar vaste plek in Zuidoost met traditionele thee en Aziatische hapjes. Met Aziatische elementen, thee en hapjes verbindt Ching’s Tea Home de mensen uit de buurt.

Schrijver in je Buurt verbindt via een digitaal platform lokale schrijftalenten met mensen en organisaties in de buurt. Op een laagdrempelige manier en tegen een betaalbaar tarief kan er een workshop, lezing, lees- of schrijfclub of reeks van bijeenkomsten geboekt worden bij gevestigde en beginnende schrijvers en dichters.

https://www.amsterdam.nl/boostjebuurt/amsterdamse-ondernemers-boost-buurt/
Terug naar blog