Reflower Crowdfund Update

Reflower Crowdfund Update

Na het behalen van de Reflower Crowdfund, met 288 investeerders en een bedrag van €169.560, hebben we sinds maart veel kunnen doen om de doelstelling van 1.000 leden eind 2022 te halen. In deze update vertel ik graag meer over de ontwikkelingen.

Landelijke levering:
Afgelopen woensdag zijn we gestart met een test met onze logistieke partners Your Brand Delivery & Routigo om de Reflower boeketten landelijk te leveren. Heel spannend maar we horen positieve berichten. De bezorgers waren voorzichtig met de vazen met bloemen en de nieuwe leden blij met de bezorging. Dat betekent dat we (eindelijk) kunnen starten met het uitleveren van de abonnementen voor de investeerders. 

Samenwerking:
We hebben de samenwerking met Return to Sender versterkt. Er worden 150 grote, 150 medium en 600 kleine vazen gemaakt in Thailand, door vrouwen die daar een eerlijk loon voor krijgen. De vazen zijn enorm populair in de bloemenbieb. We zijn blij dat we onze eigen kleuren aan de collectie kunnen toevoegen. Verder hebben we een Belgische leverancier gevonden, Serax, met Europese prodcutie van vazen van verschillende designers. 

Karton:
Karton was de enige afval reststroom waar we nog geen oplossing voor hadden. We streven naar een Zero-Waste beleid. Boodschappen van Pieter Pot, afbreekbare koffiecupjes van de Koffiejongens, wc-papier van The Good Roll. Alle vazen en kunstbloemen worden geleverd in karton. Dat wordt opgehaald door Recycling.nl. Bij KarTent laten we dozen voor verzending en kartonnen vazen produceren voor onze blijvende bloemen. De eerste vazen staan in de bloemenbieb. Mooi en handig, er hoeft geen water in en ze zijn niet breekbaar!

Partnerships:
Om de netwerken te versterken en meer aandacht te krijgen voor de transitie naar de circulaire economie is Reflower lid geworden van Social Enterprise NL, de Impact Hub en MVO Nederland ( Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). We nemen deel aan de programma's van GO!-NH, het Versnellingshuis en het Groene Brein. We starten met andere circulaire koplopers, zoals Tiny Library, BIYU, Swapfiets en Circl Closet een netwerk-groep om van elkaar te leren en om de Product-as-a-Service modellen te verbeteren. Ook zijn we uitgenodigd door het Ministerie van Klimaat om mee te denken over de nieuwe klimaatplannen. In samenwerking met de Hogeschool van Utrecht hebben we de CO2 uitstoot van kunstbloemen laten berekenen en er is nu een groep studenten aan het onderzoeken of we met 3D geprinte oplossingen de bloemen beter kunnen vastzetten in de vaas.

Tom Orrow:
Met investeerder Petra Lubbers, eigenaar van Tom Orrow, het bureau voor online platformen, doorlopen we een traject om het Reflower platform te verbeteren, optimaliseren en klaar te stomen voor de toekomst. Het is een leerzaam proces om stap voor stap te bedenken wat de beste oplossing voor onze leden is, hoe we het verschil kunnen maken en een nog betere service kunnen bieden.

Bekendheid:
Door het optreden in het tv-programma 'vtwonen, weer verliefd op je huis' hebben we enorm veel aandacht gekregen. Duizenden bezoekers op de website, tientallen nieuwe bestellingen. Het artikel over de toename van de populairiteit van kunstbloemen door het duurzame aspect in het NRC Handelsblad is ook goed voor de bekendheid van het merk. De bloemen stonden in een fotoserie in Nouveau. Tijdens de opening van Het Jeroen Pit Huis door Koningin Máxima hebben we bloemen geleverd om het feest op te fleuren. 
Op AMHC Westerpark hebben we een bankje geadopteerd waar we veel kijkplezier wensen aan ouders én er staat een boeket blijvende bloemen op de bar in het clubhuis.

Recycling:
We ontvangen gebruikte kunstbloemen in het kader van Reflower Recycling en sommige van onze eigen bloemen zijn niet meer geschikt om te verhuren. We hebben Reinier Sijpkens van de Muziekboot blij gemaakt door zijn bootje, waarmee hij door de Amsterdamse grachten vaart, te versieren met onze blijvende bloemen. De Flowerbikeman, Warren Gregory, zet al jaren op allerlei plekken in de stad bloemenfietsen neer. Hij heeft met de recycling bloemen onze eigen Reflowerbike gemaakt, waarmee we door de stad fietsen.Het is een echt kunstwerkt. Hij gebruikt de overige bloemen om andere fietsen mee te produceren.

Team:
Marion van der Mast stelt al twee jaar met liefde alle boeketten samen die we verhuren. Zij heeft jarenlange ervaring met kunstbloemen. Rebecca van Zuylen werkt naast haar studie 2 dagen bij ons. Jazz Cudogham bezorgt de bloemen in Amsterdam. Riham Kaddouri loopt stage en Jimmy Zomer zorgt voor de integratie van de online systemen. We verwachten na de zomer honderden boeketten per week te kunnen wisselen. We zijn op zoek naar een full time Bloemenbibliothecaris. Die functietitel klinkt minder sexy dan Manager Operations. Als je iemand weet die dat een leuke baan lijkt, laat het weten!

Save the Date Reflower Crowdfund Borrel:
Op donderdag 7-7-2022 van 17:00- 20:00 uur nodigen we de Crowdfunders uit om het Reflower Clubhuis te bekijken om te proosten op het succes van de Reflower Crowdfund tijdens de Borrel. De kleine Return to Sender vaasjes staan dan klaar om opgehaald te worden. De officiele uitnodiging volgt.

Dankbaar:
Ik ben heel dankbaar dat we dankzij de grote investering zoveel stappen hebben kunnen zetten om veel meer impact te maken. We kijken uit naar de toekomst, waarbij onze blijvende bloemen een waardig alternatief zijn voor de vervuilende sierteelt industrie. 

Minderen voor de kinderen:
Ik wil mensen helpen een duurzamere levensstijl te ontwikkelen. Ik wil graag minderen voor de kinderen. Zodat zij ook kunnen genieten van de aarde zoals wij dat gewend zijn. Het vervangen van verse bloemen voor kunstbloemen is een druppel op de gloeiende plaat, maar iedere druppel is er eentje. Voor de productie van verse bloemen worden veel pesticiden gebruikt die slecht zijn voor de bio-diversiteit. Veel bloemen worden ingevlogen uit Oost-Afrika waar ze onder slechte werkomstandigheden geteeld worden. In Nederland wordt 10% van het gas gebruikt door de glastuinbouw. Alle verse bloemen worden weer weggegooid. Reflower is een zero waste oplossing met CO2 reductie, zonder pesticiden gebruik.

Social media:
De meeste van bovenstaande nieuwtjes heb ik ook gedeeld op LinkedIN, via de nieuwsberichten op de website of via Instagram

Bestellen:
Wisselen of een abonnement afsluiten? Thuis of voor op het werk?
Graag. De eerste bos bloemen kies je in de bloemenbieb.

Heel veel dank voor de aandacht en investering.
Reduce | Re-use | Reflower

Hopelijk tot 7 juli 2022
Fleurige groet,
 
Ellyne Bierman
Oprichter Reflower

Reflower, de duurzame bloemenbieb
Nieuwpoortkade 19
1055RX Amsterdam
www.reflower.nl
ellyne@reflower.nl
085-0041230
Terug naar blog