FAQ Reflower Crowdfund

We hebben de meest voorkomende vragen proberen te beantwoorden.

Wat is Crowdfunding?
Het is een goede manier om vernieuwende plannen te realiseren, vooral voor startende ondernemers. Het gaat verder dan alleen financiering ophalen want de ondernemer creëert publieke aandacht voor het initiatief.  Zo helpt een crowdfundingcampagne om veel bekende en onbekende mensen te bereiken en een grote groep investeerders betrokken maken. 

Wat is een... Leningcampagne
Bij een leningcampagne belooft de ondernemer de investering terug te betalen. Zo word je als investeerder na een tijdje terugbetaald met rente.

Wat als het doel van €150.000 niet gehaald wordt?
Alle investeerders ontvangen de inleg retour. De ondernemer ontvangt geen geld. 

Wat zijn de financiële regelingen?
Bij crowdfundingcampagnes investeren soms honderden mensen. Alle financiele transacties worden daarom via Crowdaboutnow geregeld. Zij zorgen dat alle transacties veilig worden beheerd en het geld op een aparte rekening staat tot het doelbedrag is behaald. Ook voor de terugbetaling maak je gebruik van ons systeem. CrowdAboutNow heeft een AFM-vergunning als beleggingsonderneming. Zonder vergunning is het verboden om buiten besloten kringen kredieten te verlenen. Zij zorgen ervoor dat alles wat wij doen binnen de kaders van de wet valt.

Wat zijn de kosten voor de Reflower Crowdfund:
Wij hebben €2500 betaalt om de kosten te dekken die Crowdaboutnow maakt voor het voorbereiden van de campagne. Dit bedrag krijgen we niet terug als de campagne niet slaagt.

Waar bewaart CrowdAboutNow het geïnvesteerde geld?
Het geld staat gedurende de verzamelperiode op de rekening van de Stichting Beheer Derdegelden CrowdAboutNow. Deze rekening heeft rekeningnummer: NL09 RABO 0351 4921 00. Als op de einddatum 12 februari 2022 het doelbedrag gehaald is, maakt Crowdaboutnow het totaal opgehaald bedrag over aan Reflower.

Wat is investeren?
Investeren betekent dat je bijdraagt aan de realisering van ons plan om te groeien naar 1.000 leden in 2022. In eerste instantie doe je dat door geld of lenen. Maar je helpt ons ook door de campagne te verspreiden in je eigen netwerk of door een abonnement af te sluiten.

Waarom zou ik investeren?
Word je enthousiast van ons plan? Door te investeren help je mee aan de verwezenlijking ervan. Daarnaast geven we leuke beloningen. En in het geval van een leningcampagne krijg je op termijn je inleg terug met een 3% rendement.

Hoe investeer ik?
Investeren doe je via de campagnepagina van ons project. Daar kun je op ‘lenen’ klikken en dan word je vanzelf door het investingsproces geleid. Je hoeft niet van te voren een account te hebben of ingelogd te zijn. Je kan alleen met Ideal betalen, dat is de officiële ondertekening van het contract.

Wat gebeurt er als Reflower de investering niet kan terugbetalen?
De overeenkomst tussen investeerder en ondernemer is een harde afspraak, uitgangspunt is dus dat de ondernemer aan zijn verplichtingen moet voldoen. Mocht dit om wat voor reden dan ook niet lukken, dan zal er getracht worden om met ondernemer en investeerder tot nieuwe afspraken komen. Hiervoor moeten beide partijen hun nadrukkelijke toestemming geven. In het uiterste geval kan de investeerder, eventueel met behulp van een incassobureau, zijn vordering via rechtswegen proberen op te eisen.

Wat is de duurzame bloemenbieb?
Reflower biedt een abonnement op kunstbloemen aan. Leden sluiten voor 20 euro per maand een abonnement af en kiezen op de website een vaas met bloemen uit, die op afspraak wordt bezorgd. Uitgekeken op de bloemen? Een nieuw boeket is snel besteld en bezorgd. Iedere wissel kost 15 euro. Zo maakt Reflower het simpel om gebruik te maken van een duurzamer alternatief voor iets moois en vrolijks in huis.

Het plan in het kort:
Om nieuwe leden blij te maken met de blijvende bloemen in bijpassende vazen is er geld nodig. Reflower koopt de mooiste natuurgetrouwe bloemen in, die zijn kostbaar. Ieder boeket dat wordt geschikt voor de bloemenbieb is handgemaakt en uniek.

Reflower zoekt 500 investeerders die €300 willen investeren om tot het doelbedrag van €150.000 te komen. Het bedrag wordt 2,5 jaar (30 maanden) geleend en terugbetaald in 2024 in 2 termijnen met een rentepercentage van 3%.

  

 

 

6.Vragen?

Wil je investeren? Wat fijn, daar zijn we je dankbaar voor!

Algemene informatie staat op www.reflower.nl.

Heb je een andere vraag of opmerking? Stuur een e-mail naar ellyne@reflower.nl.

Het telefoonnummer is 085-004 1230.

 

Op naar de circulaire economie met kunstbloemen in de hoofdrol!

Reduce | Re-use | Reflower

 

Mogelijkheden bespreken?