Zondag op Vier: Inspiratie, entertainment en goed doen met Pernille La Lau

Zondag op Vier: Inspiratie, entertainment en goed doen met Pernille La Lau

Reflower op zondagochtend 10 maart om 9:30 uur op RTL4

Zondag op Vier is een nieuwe talkshow op RTL4 gepresenteerd door Pernille La Lau. In deze inspirerende show staat ondernemen centraal, maar ook entertainment en het goede doen komen aan bod. Pernille ontvangt in haar studio in AFAS Live gasten die inspireren, het roer hebben omgegooid of een bijzonder levensverhaal hebben.

Pernille La Lau:

Pernille La Lau is een bekende tv-presentatrice, actrice en onderneemster. Ze is gedreven door haar passie voor mensen en verhalen, en zet zich graag in voor maatschappelijke doelen. In Zondag op Vier combineert ze haar talenten en creëert ze een platform waar inspiratie, entertainment en goed doen samenkomen.

Ondernemende vrouwen:

In deze aflevering van Zondag op Vier besteedt Pernille aandacht aan ondernemende vrouwen. Ze spreekt met powervrouwen die hun dromen hebben nagejaagd en succesvolle businesses hebben opgebouwd. Deze verhalen zijn bedoeld om andere vrouwen te inspireren en te motiveren om hun eigen pad te volgen.

Gasten:

In de aflevering van 10 maart waren de zusjes  Joyce en Raissa De Haas van Double Dutch. Zij vertellen over hun premium mixers & tonics.

In de drankenwereld, met name met de opkomende trend van gin-tonics, zijn er innovaties in gins in overvloed, maar de variaties van de tonic bleef grotendeels onveranderd. Dit was het inzicht dat de tweelingzussen Joyce en Raissa, ook wel bekend als de ‘Tonic Twins’, beiden met een achtergrond in finance, inspireerde om een nieuwe weg in te slaan. Het resultaat? Double Dutch, een onderneming die non-alcoholische mixers op de kaart zet met unieke en smaakvolle combinaties. 

Cabaretier en ondernemer Jandino Asporaat te gast. Hij vertelt over zijn dagelijkse uitdagingen, zijn leermomenten en het plezier van het ondernemen. 

Ondernemersdrive  

In het leven van Jandino Asporaat is ondernemen niet slechts een carrièrepad, maar een levenswijze waarbij passie, doorzettingsvermogen en familiaire waarden hand in hand gaan.  

Jandino deelt dat zijn ondernemersdrive voortkomt uit een gevoel van verantwoordelijkheid dat hij heeft geleerd in het internaat. Zijn moeder - die drie banen had en een eigen onderneming - en zijn oudste broer – ook ondernemer -, dienden als inspiratiebronnen. Jandino koos er mede daarom voor om zich ook onder te dompelen in de wereld van het ondernemerschap. Hoe vaker mensen dachten dat hij iets niet kon, hoe meer hij zichzelf wilde bewijzen.  

FC Kip  

In 2011 kwamen de eerste sketches van FC Kip tot leven, geïnspireerd door een slechte ervaring in een fastfoodrestaurant. De sketches evolueerden naar theater en televisie en werden een enorme hit. Jandino deelt het avontuurlijke pad naar de opening van zijn eigen kiprestaurant FC Kip, met uitdagingen zoals onverwachte personeelskwesties en het overwinnen van obstakels.  

Balans tussen comedy en ondernemen 

Ondanks dat veel comedians fulltime werken aan nieuwe shows, slaagt Jandino erin dit te combineren met ondernemen. Risico’s nemen en het resultaat accepteren zijn voor hem essentieel. Zijn vermogen om overzicht te houden en voldoening te halen uit zijn werk zijn cruciaal voor het balanceren van zijn diverse ondernemingen. Verder is ondernemen voor hem niet alleen een persoonlijke reis; het moet in lijn zijn met zijn normen en waarden.  

Ondernemerschap doorgeven aan de volgende generatie 

Het ondernemerschap van Jandino strekt zich zelfs uit tot zijn kinderen en vrouw. Hij deelt hoe hij met zijn vrouw in gesprek gaat en bij haar ventileert om niet overwerkt te raken. Zijn zoon Elijah maakt al kennis met het bedrijfsleven door bij FC Kip te werken. Jandino is vastbesloten om zijn kinderen normen en waarden mee te geven en zelfredzaamheid te bevorderen. Hij benadrukt het belang van ‘gewoon doen’ en niet te veel vragen. 

Toekomstplannen 

De ultieme droom van Jandino is simpel: gelukkig zijn en dingen doen die hem gelukkig maken. Hij ziet een verdere uitbouw van FC Kip, de oprichting van een succesvolle franchise en internationale expansie als toekomstige plannen. Zijn ultieme doel is om zijn tijd evenwichtiger te verdelen tussen werk, ondernemen en qualitytime met zijn gezin. Hoe hij dat gaat realiseren? Daar vertelt hij meer over in de aflevering.

 

Pernille draait mee met Reflower, de duurzame bloemenbieb

In de aflevering van 10 maart gaat Pernille langs bij Reflower, een duurzame bloemenbieb waar mensen kunstbloemen kunnen huren. Founder Ellyne Bierman, vertelt over haar passie voor bloemen en haar missie om de bloemenindustrie te verduurzamen. Om bij te dragen aan de circulaire economie met haar abonnement op blijvende bloemen.

Waarom Reflower?

Reflower biedt een unieke oplossing voor mensen die willen genieten van de schoonheid van bloemen zonder de negatieve impact op het milieu. Kunstbloemen van Reflower zijn:

  • Duurzaam: Ze gaan jarenlang mee en hoeven niet weggegooid te worden.
  • Onderhoudsarm: Ze hoeven geen water te krijgen en verwelken niet.
  • Praktisch: Ze zijn geschikt voor alle plekken, ook waar echte bloemen niet kunnen overleven.
  • Voordelig: Het abonnement is vanaf €20 per maand.

Een bloemenabonnement voor iedereen:
Reflower biedt verschillende abonnementen aan, zodat er voor ieder wat wils is. Er zijn abonnementen voor particulieren, bedrijven en evenementen.

 

Neem een abonnement op Reflower en geniet van de blijvende bloemen.

Terug naar blog