Wist je dat je met Reflower bijdraagt aan een betere wereld?

Wist je dat je met Reflower bijdraagt aan een betere wereld?

Door te kiezen voor onze kunstbloemen, verminder je namelijk de ecologische voetafdruk van de bloemenindustrie. Bij de productie van echte bloemen wordt er vaak gebruik gemaakt van pesticiden en chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid van werknemers. Door over te stappen op kunstbloemen van Reflower, bespaar je niet alleen geld en tijd, maar draag je ook bij aan een duurzamere toekomst. Bovendien zijn onze kunstbloemen niet van echt te onderscheiden en gaan ze jarenlang mee!

Kies jij ook voor impact? 💐

CO2 UITSTOOT

De CO2 uitstoot voor een bos verse bloemen is gemiddeld 4kg CO2. Het produceren en vervoeren van kunstbloemen heeft een CO2 uitstoot van 3,8 kg. De bloemen worden 10 jaar gebruikt. Op jaarbasis is dat een uitstoot van 0,2 kg. Iedere 2 weken een nieuwe bos bos bloemen stoot 146 kg CO2 per jaar uit.

Hoe weten we dat?
Milieucentraal heeft de CO2 uitstoot van verse bloemen berekend. Studenten Technische Bedrijfskunde van de Hogeschool Utrecht de CO2 uitstoot van kunstbloemen tijdens productie en vervoer onderzocht op basis van eerdere onderzoeken naar kunstkerstbomen en planten.

#Reflower #duurzaamheid #impact #kunstbloemen #milieubewust

Terug naar blog