Wet Duurzaam en Verantwoord Ondernemen

Wet Duurzaam en Verantwoord Ondernemen

Update: Nederland krijgt een eigen wet voor verantwoord en duurzaam ondernemen - Demissionair minister Tom de Bruijn gaat ermee aan de slag! 👏

Het Initiatief Duurzaam en Verantwoord Ondernemen heeft aan alle Tweede Kamerleden een boekje uitgedeeld ter voorbereiding op het debat waar gesproken wordt over nieuwe wet-en regelgeving waardoor ondernemen eerlijker en toekomstgericht zal worden. De Wet Verantwoord en Duurzaam Ondernemen.

🙏Heel veel dank voor het nemen van dit initiatief. We zijn trots dat we tussen deze vooruitstrevende merken staan, de koplopers, die geloven in eerlijke prijzen, ondernemen met oog voor de aarde, samen delen, die alternatieven ontwikkelen voor vervuilende producten en de levensstijl van Nederlanders willen verduurzamen. Laten we de nieuwe waarden samen vaststellen en ernaar handelen. #wetgevingnu

🏃🏾‍♀️ Het is lastig om een koploper te zijn, wie zegt dat je de goede kant op rent? Het is fijn te merken dat er zoveel gelijkgestemde lopers zijn binnen verschillende branches. We lijken de goede kant op te rennen!

🤞Fingers crossed dat onze boodschap aankomt en politici inzien dat zij een hele belangrijke rol hebben in het veranderen van het gedrag van zowel bedrijven als bewoners. Aangepaste Wet- en Regelgeving is noodzakelijk.

Met Reflower willen we een goed voorbeeld geven dat het mogelijk is om een Product-as-a-Service in te zetten om de circulaire economie van de grond te krijgen. Van bezit naar gebruik zonder afval. Het lukt al aardig.

Dit is onze quote:

“Wij vinden het belangrijk dat Nederland het goede voorbeeld geeft in de
ontwikkelingen van een circulaire economie. Bloemen zijn een typisch Nederlands product - maar helaas hebben verse bloemen negatieve klimaatimpact door vliegkilometers, pesticidengebruik en alle bloemen worden afval. Wij proberen consumenten (zowel B2C als B2B) te verleiden tot het maken van een duurzamere keuze. Namelijk het samen delen van blijvende bloemen. Kunstbloemen gaan eindeloos mee, er staat altijd iets vrolijks op tafel en er wordt geen afval geproduceerd. Het grote voordeel is de leden van de duurzame bloemenbieb wennen aan een circulaire levensstijl en kopen minder verse bloemen.”

Andere bedrijven die meedoen:

✔️MUD Jeans - abonnement op spijkerbroeken - zitten goed, blijven mooi en lekker duurzaam.
✔️ Return to Sender (RTS) - prachtige lifestyle producten op een eerlijke manier gemaakt. Creëren werk voor heel veel vrouwen in ontwikkelingslanden zodat hun kinderen genoeg te eten krijgen én naar school kunnen. Zodat de vrouwen zichzelf ook kunnen ontwikkelen en economisch zelfstandig worden. Door een eerlijke prijs te betalen voor de producten die verkocht worden. Heel veel vazen uit de bloemenbieb zijn van RTS.
✔️Seepje maakt natuurlijke was- en reinigingsproducten op basis van de beste natuurlijke ingrediënten - te koop in 4500 winkels.

En nog vele anderen. Check het boekje!

Terug naar blog