Week Zonder Afval - Samenwerking Reflower x Kartent

Week Zonder Afval - Samenwerking Reflower x Kartent

In de Week Zonder Afval vertellen we graag over onze samenwerking met KarTent.

📦Zij hebben voor ons een doos ontwikkeld waarin wij de bloemen vervoeren naar onze klanten.

🥡De doos is open, zodat het pakket niet op z’n kop kan komen tijdens transport.

🌺De bloemen zijn geschikt in de vaas, het gewicht van de vaas op het boeket, is slecht voor de styling. En het gooien met dozen gebeurt zo ook niet.

💐Er zit een plateau onderin de doos zodat het boeket stevig staat.

💰Qua klandizie voor Timo Krenn en Jan Portheine is het niet top, we gebruiken deze dozen telkens opnieuw. We gooien geen dozen weg. Gelukkig hebben zij ook een duurzame kern en vinden ze dat fantastisch.

♻️De te wisselen boeketten worden weer retour gebracht naar ons kantoor in dezelfde doos.

😖Soms gaat het mis, als we een nieuwe bezorger hebben. Dan hebben onze klanten deze enorme doos in de gang staan. Dat vind ik erg vervelend. Want hoe krijg je zo’n grote doos gepropt in de papiercontainer?

🥰Meestal bewaren de klanten hem een weekje en halen we hem de volgende week weer op. Wij kunnen die doos nog zo vaak hergebruiken dat de logistieke kosten opwegen tegen het nieuw laten produceren.

🚛 Hergebruik van karton is echt heel goed mogelijk. We gebruiken de dozen ongeveer 18 maanden, met wekelijks 2-3 bewegingen. Als we karton weggooien, wordt het opgehaald door Recycling.nl - Nijssen Recycling B.V. . Die leveren kartonplaten aan KarTent. Zij maken overigens ook vazen voor ons.

🚚Gaan er vazen en bloemen kapot tijdens het transport? Kunstbloemen kunnen tegen een stootje. Dus die komen allemaal gaaf retour. We hebben nauwelijks gebroken vazen. Dus dat is heel fijn!
🌸
Ook bestellen? Kijk op reflower.nl voor het aanbod van leuke vazen met blijvende bloemen.

🥀Onze klanten hebben geen bloemenafval meer als ze gebruik maken van het abonnement op kunstbloemen.

1️⃣8️⃣ Dat scheelt 18kg afval per jaar ( op basis van 1 boeket per twee weken). Dat is 4% van het afval van een huishouden. Toch lekker als we naar een Zero Waste samenleving willen. On our way to…you!

Doe je mee? Leuk!
We bezorgen je graag een beeldig boeket in een goede doos.

Vragen? info@reflower.nl.
Terug naar blog