vtwonen weer verliefd op je huis - make-over in Vianen

vtwonen weer verliefd op je huis - make-over in Vianen

In het woonprogramma 'Weer verliefd op je huis' zorgen de vtwonen stylisten voor make-overs waardoor bewoners weer verliefd worden op hun eigen huis. Elke zondagavond op SBS6 gaan stylisten de uitdaging aan, presentatie Kees Tol. 

In de uitzending van zondag 27 maart creëert stylist Frans Uyterlinde een prachtige make-over van het huis in Vianen. Vanuit praktisch oogpunt, de bewoners gaan vaak paardrijden in Texas, kiest Frans ervoor om kunstbloemen uit de duurzame bloemenbieb toe te voegen aan het interieur. Founder van de bloemenbibliotheek Reflower Ellyne Bierman laat zien welke mogelijkheden er zijn en samen kiezen ze de mooiste bloemen uit voor het huis.

Reflower is het platform waar particulieren en zakelijke klanten een abonnement op kunstbloemen afsluiten. Dan staat er altijd een mooie vaas met blijvende bloemen en als het tijd is voor iets anders, een nieuw seizoen, een andere kleur, een frissere stijl, dan bestel je het volgende boeket, dat op afspraak bezorgd wordt. Levering is vanaf april 2022 mogelijk in de hele Randstad.

Blijvende bloemen zijn gemakkelijk, er staat altijd iets moois op de balie, op tafel, op de bar of in de etalage.

Het gebruik van kunstbloemen is veel duurzamer dan het gebruik van verse bloemen. Door het gebruik van kunstbloemen, worden er minder verse bloemen geteeld, gekocht en weggegooid. Verse bloemen lijken groen, maar zijn vaak verre van duurzaam. Veel rozen worden ingevlogen uit Kenia en Ethiopië, waar ze tegen te lage lonen, met veel pesticiden en water gekweekt worden. Bloemen uit Nederland worden vaak gekweekt in de kas met gas. Hier worden ook veel pesticiden gebruikt die slecht zijn voor de biodiversiteit en bodemkwaliteit.

 

Samen blijvende bloemen vermindert klimaatimpact. Het produceren van een bos kunstbloemen kost minder CO2 dan het telen van een bos verse bloemen, 3,5 kg voor een kunstbos met 15 stelen, vergelijkbaar met 4kg CO2 uitstoot voor een bos verse bloemen met 15 stelen. En een bos kunstbloemen gaat misschien wel 10 jaar mee, een bosje verse bloemen 10 dagen.

Schrijf je vrijblijvend in voor het vt wonen proefabonnement. Voeg dit 'product' toe aan het winkelmandje, doorloop de bestelprocedure en we nemen contact met je op voor de keuze van het boeket en eerste levering.

Welkom...in de duurzame bloemenbieb!

 

 

 

 

Terug naar blog