vtwonen

vtwonen

KLEURRIJK, DUURZAAM EN LEVENSECHT: ZIJDEN BLOEMEN

Bron: vtwonen 
Weelderige levensechte plukboeketten of een bos natuurlijke droogbloemen, bloemen zijn razend populair. In de hal van een hotel, als aankleding van een winkel of op tafel in een restaurant. Kunstbloemen raken beetje bij beetje hun stoffige imago kwijt en maken hun intrede in de moderne interieurs. Zoek je een onderhoudsvriendelijke kleurrijke eyecatcher? Overweeg dan een boeket zijden bloemen. Buiten dat ze er levensecht uitzien, zijn ze ook nog eens duurzaam en goed voor de portemonnee.

Levensecht

Tegenwoordig is een kwalitatief goed zijden kunstboeket bijna niet meer te onderscheiden van een echte bos. Een goede bloem voelt bijna levensecht aan en de kleuren en vormen komen dicht in de buurt van een echt exemplaar. Oorspronkelijk komt de zijden kunstbloem uit Italië. Daar werden zijden linten ineen gedraaid tot bloem. Tot op heden wordt er voornamelijk kunstzijde gebruikt, dat gemaakt wordt uit de natuurlijke grondstof cellulose, wat gewonnen wordt uit houtpulp. Dit materiaal is sterk en goed te bewerken. Zo kunnen bladeren zo natuurgetrouw worden nagemaakt.

 

Voor- en nadelen van zijden bloemen

Een voor de hand liggend voordeel is dat zijden bloemen veel langer meegaan dan een echte bos en je hebt er geen onderhoud aan. Zo kun je lekker op vakantie, zonder dat alle bladeren bij thuiskomst zijn uitgevallen of de bos is verdord. De zijden bloem bevat alleen geen geur. Dit kan dus een nadeel zijn, mocht je juist daarom een boeket aanschaffen. Wel zijn kunstbloemen een uitkomst voor iedereen die vergeet de planten water te geven, want bij zijden bloemen hoeft dit niet. Lucky you!

 

Daarnaast zijn zijden bloemen perfect voor mensen met hooikoorts, want de bloem heeft geen stuifmeel of pollen die allergieën kunnen veroorzaken. Dus heb je last van hooikoorts? Dan kun je zelfs in de lente en zomer genieten van deze mooie bos zónder een niesaanval te krijgen. Wel hangt er een prijskaartje aan kwalitatief goede zijden bloemen. Dit kan je misschien weerhouden om zo’n bos aan te schaffen, maar een goedkopere versie zal er minder echt uitzien. Als je kijkt op de langere termijn, dan zijn zijden bloemen een stuk goedkoper dan echte boeketten. Aangezien ze langer meegaan, zijn ze een goede investering.

 

Abonnement

Het aanschaffen van zijden bloemen is een duurzame keuze. Naast dat je er jaren van kunt genieten, kun je ook een abonnement afsluiten bij diverse bloemenzaken. Verschillend per bedrijf, sluit je een abonnement voor een bepaalde periode af. Iedere maand of elk kwartaal vindt er een bloemenwissel plaats. In de meeste gevallen komt het bedrijf aan huis, ruilt het huidige boeket voor een nieuwe en neemt het oude weer mee terug. Je krijgt er vaak zelfs een vaas bij. Zo kun je continu blijven genieten van een gloednieuwe bos bloemen en voorkom je dat je uitgekeken raakt op hetzelfde boeket.

 

 

Terug naar blog