Voor de wereld van Morgen

Voor de wereld van Morgen

Reflower is een duurzaam alternatief voor verse bloemen. Het is een abonnement op kunstbloemen. Wij noemen zijden bloemen of kunstbloemen liever 'blijvende bloemen'

Het is een platform waar ruim 200 particulieren en zakelijke klanten samen blijvende bloemen delen.  De Product as a Service is gestart begin 2020, vanuit de wens deel te nemen aan de circulaire economie. 

Verse bloemen lijken groen, maar hebben vaak negatieve klimaatimpact door:  

- Vliegkilometers

- Pesticiden

- En alle bloemen worden weer weggegooid.

Kunstbloemen zijn prachtig, bijna niet van verse bloemen te onderscheiden maar het is wel een beetje saai om altijd dezelfde bloemen te hebben staan. 

Onze members hebben een abonnement en als ze op de bloemen zijn uitgekeken, kiezen ze de volgende vaas met bloemen op de website, die we langsbrengen met de bakfiets. Luxe, gemak en duurzaam. En niet onbelangrijk, betaalbaar. €20 per maand bloemenhuur, €15 wissel.   

Reflower: 1. Zorgt voor minder verspilling. Door ons abonnement, worden er minder verse bloemen weggegooid.

2. Reduceert CO2 uitstoot.  Iedere verse bos bloemen heeft een minimale impact van 4KG CO2. (bron: Milieucentraal)

3. Is een stap naar een duurzamere levensstijl. 

Reflower heeft een mooie partnership met Return to Sender, deze vazen zijn eerlijk geproduceerd in Thailand waar de vrouwen kansen krijgen op een beter leven. 

Onze bloemen staan al bij 200 members, zowel zakelijke locaties als particulieren. Het is een bewuste keuze om minder verse bloemen te kopen en wij zijn er trots op dat wij samen bijdragen aan de klimaatdoelen.   

Remember: Reduce | Re-use | Reflower

Terug naar blog