Verslag van de Dag. DAG VOOR DOENDENKERS.

Verslag van de Dag. DAG VOOR DOENDENKERS.

Het grootste duurzaamheidsfestival van Nederland, voor de partners van MVO Nederland. De Dag voor Doendenkers
Geïnspireerd, geëmotioneerd, veel geleerd én gelachen.

Blog door Ellyne Bierman, founder Reflower

Gelukkig hebben we de foto's en filmpjes nog.

1. MILAN MEYBERG keynote speaker. Met artifical intelligence geeft hij de natuur een stem. GAIA - de chatbot - die wereldwijd gevoed wordt door onderzoeken, publicaties en resultaten - ontwikkelt zich razendsnel en wordt de stem van de natuur aan tafel. Bij de CEO's, in de politiek en voor burgers. 

 

2.

Annemarije Tillema - m'n duurzame vriendin - heeft een nieuwe baan en werkt als Relatiemanager Partners bij MVO Nederland.


3. Muziek / theater collectief de Amazones met de klimaatmusical. Hele mooie liedjes. Bedroefd, activistisch en confronterend. De politiek, de CEO's - witte boorden- en burgers gaven elkaar de schuld van de klimaatramp die Nederland overspoelt in 2026. Eerder dan voorspeld. 

 

4. Maria van der Heijden, directeur-voorzitter van MVONL neemt na 8 jaar afscheid. De Raad van Partners biedt haar een blijvend boeket aan met van ieder lid een bloem met boodschap. Cécile van Oppen / Copper8 en Maria spraken allebei prachtige afscheidswoorden. Met mijn bloemen op het podium!

 

 

5. Ankie Van Wersch neemt het stokje van Maria over. Ik heb haar profiel gelezen, indrukwekkende carrière.6. Tijdens de netwerkborrel op de foto met Maria, Sandra Pellegrom, de nationale SDG coordinator en Jacqueline Prins directeur van de Sociaal-Economische Raad (SER)


Geleerd:
7. Tijdens de sessie "Vertel je duurzame verhaal" van Talita Kalloe -en Michel van Kats - alle tips gekregen om de klachten van de Reclame Code Commissie om te buigen tot een betere communicatie strategie. Met tips!

Netwerken

8. De hele dag gekletst met Sophie Schoonhoven van Anthesis-Climate Neutral Group, die ik nog ken van Return to Sender (RTS). Vet gezellig en super interessant wat zij nu doet. Ze helpt bedrijven met het doorrekenen van de impact en footprint. 


Learnings:
Ik vond de vorige duurzame conferentie een tikje seksloos, deze keer heb ik een knalroze, iets te korte jurk aangetrokken.

Voorleven is een truc die echt goed werkt. Complimenten over de jurk. Leuk gesprek met Gijs Maks van Moyee Coffee achter de bar - knalroze staat voor duurzaamheid. En een interessant gesprek met Sandra Horlings - Innoboost van Innoboost bij Het Hof van Cartesius, ook onderdeel van de Club van Circulaire Ondernemers.

De beste spreuk van Maria van der Heijden:

Haastige spoed is goed.

De klimaatproblematiek kunnen we aanpakken, als het bedrijfsleven verandert, verantwoordelijkheid neemt en opschiet. Hoe sneller, hoe beter!
Dat is ongemakkelijk en vergt doorzettingsvermogen.
Maar ondernemers hebben dat, meer dan de witte boorden met aandeelhouders of politici. Let's go!!

hashtagdagdoendenkers hashtagdagvoordoendenkers hashtagmvonl hashtagpartners hashtagnetwer

Terug naar blog