Topvrouw Diner Janine Vos | Rabobank | OPEN DEUREN

Topvrouw Diner Janine Vos | Rabobank | OPEN DEUREN

Topvrouw van het jaar Janine Vos Rabobank organiseerde haar OPEN DEUREN diner over kansengelijkheid en sleutelfiguren.⁉️Ik wist eigenlijk niet of ik was uitgenodigd als kansenvrager of als kansengever.

🚀Als vrouwelijke start-up ondernemer kan je extra steun gebruiken als het over funding gaat. ( 1% van het kapitaal gaat naar vrouwelijke ondernemers). Ik ben 40 jaar klant bij Rabo, zat in de zakelijke serie Kennismakers.

♻️Rabobank als klant lijkt me fantastisch, er zijn veel kantoren die blijvende bloemen kunnen delen. Er waren veel topvrouwen die tegen de facilitaire dienst van hun corporate kunnen zeggen. We stappen over op Reflower. Utopie, ik weet het.

💚Of was ik er als kansengever? Als nieuw bedrijf ligt de cultuur nog open. Kies je voor een actief diversiteitsbeleid met mensen van kleur en voor een diverse afkomst? Hoeveel queer ( de paraplunaam voor LHBTQ+ of iemand die zich niet thuisvoelt in het hetero- gendernormen hokje) rolmodellen heb je? Ben je dat zelf ook?

🤞🏾Divers aannnemen, daar ben ik mee begonnen. Toevallig. Omdat er diverse en hele leuke mensen solliciteerde.

🗝Toen kregen we de vraag: wie zijn de sleutelfiguren in jouw leven? Interessant om die ook te beantwoorden.

Niet gehinderd door enige kennis als bloemist, ben ik gestart om voor de vervuilende sierteelt industrie een duurzaam alternatief aan te bieden.

👩🏼‍🎨Het is een kunst om blijvende bloemen mooi in een vaas te zetten. Daar heb je talent en ervaring voor nodig. Heb ik onderschat.

Ik werd geïntroduceerd bij Marion van der Mast. Zij werkt al 40 jaar met kunstbloemen. Eerst in Londen, later in Nederland. Haar creaties staan over de hele wereld. Ze leert me over kunstbloemen, bloemen namen, seizoenen, kleuren en het schikken.

Iedere week komt ze een dag boeketten schikken, het design te bepalen en samen kopen we in bij onze leveranciers.

Iedere week denk ik, wat een mazzel dat zij graag wilt blijven werken. Dat ze haar kennis wilt overbrengen. Dat ze haar tomeloze energie inzet voor mijn start-up.

💐We hebben ruim 500 vazen met blijvende bloemen die zij geschikt heeft.

Als startende duurzame ondernemer ben ik al zoveel leuke sleutelfiguren tegen gekomen. Zoals Florentine Gillis die ook circulair onderneemt, met de verhuur van jurken.

🚪Ik heb veel kansen gekregen in m’n carrière. Ik heb durven vragen en ben trouwens ook een paar keer boventallig verklaard. Maar waar er een deur dicht ging, stond er altijd een raampje weer open.

Heb je een kans nodig? Kan ik je helpen? Mijn deur staat open!! ❤️#Opendeuren #Rabobank #talent Truus De Rooij Sacha Martina 🚀 Ingrid van der Chijs Saida el Hamdioui-el Hajaji Josine Peters Tirzah Tetelepta - Weima Frits Kesting Marco Mout Rabobank💚♻️💐

Terug naar blog