Tijd

Tijd

Op maandag 15 augustus ben ik 45 jaar geworden...en het beste verjaardagscadeau dat ik mezelf heb gegeven dit jaar is TIJD....
Tijd met mijn gezin. Tijd voor elkaar. Tijd met de kinderen.

Sinds ik "Ondernemer" ben geworden, neemt de drukte toe. In mijn hoofd, op papier, vooral in de computer en op de telefoon. Ik zit altijd maar op mijn telefoon. Om gek van te worden.

Mijn hoofddoel is:
Klanten blij maken met onze blijvende bloemen & impact maken. Maar daar komt veel kijken.
Presteren, klantenservice, meedoen met een onzichtbare ondernemersrace, communiceren, PR, marketing, administratie, digitale processen, HR en de logistiek. Die ellendige logistiek. Om over de social media nog maar te zwijgen.

Maar ik hoor ook telkens in mijn hoofd:
Kom op: Tijd = Geld.
Uren maken, meer klanten werven, processen verbeteren.

Ik kan niet altijd AAN staan. Wat de andere "ondernemers" wel lijken te doen.
En ik weet nu, het klopt, als ik de boel niet aanjaag, komen er geen nieuwe klanten bij. Als ik niet start met bezorgen, dan worden er geen bloemen gewisseld. En op social verschijnt er niks spontaan.

We zijn twee weken naar Zweden geweest, de bloemembieb was open en het is goed gegaan.
Ik was uitgerust maar ik voelde me nog steeds uitgeblust.
Het was ook een erg druk half jaar.

Totaal nog geen zin om de blommen in te duiken. Ik had zoveel zin om meer tjid met mijn kinderen en man door te brengen.

Gelukkig vergaan kunstbloemen niet en zijn onze klanten begripvol. Het is tijdens een hittegolf ook lekkerder op het strand dan op kantoor.

Het grootste cadeau is de FUN die we de afgelopen weken met elkaar hebben gehad.
Gesprekken, spelletjes, zwemmen, strand, varen, eten.
Ik ben meer ontspannen en aardiger.
Ik heb ruimte om met de kinderen te spelen.
Ik leer veel van ze. We hebben het gezellig met elkaar.

100x van de glijbaan, bommetje van de boot, kwartetten, samen koken. Spelen is eigenlijk veel leuker dan werken. En doordat ik veel minder op mijn telefoon zit, zijn zij ook losgeweekt van het scherm. Veel minder gaming, tv kijken en op de Nintendo. De rubik-kubus is heel populair.

Daarom geef ik mezelf nog wat TIJD met de boys cadeau. We bezorgen weer vanaf 1 september. Want voor ik het weet zijn ze op kamers...en willen ze helemaal niet meer met mij van de glijbaan of spelen.

Heb je nog tips voor leuke spelletjes? Ik heb TIJD!
Terug naar blog