Telecomnieuws

Telecomnieuws

 

Uit het recent gepubliceerde Circularity Gap Report blijkt dat wereldwijd het aandeel van hergebruik van materialen en grondstoffen in vijf jaar is gedaald. Een alarmerend signaal, gezien Nederland streeft naar een circulaire economie in 2050. Vanuit de overtuiging om met samenwerking en kennisdeling transities te versnellen, hebben 22 circulaire bedrijven, waaronder de smartphonefabrikant Fairphone maar ook Swapfiets en Pieter Pot, de krachten gebundeld onder de naam de Club van Circulaire Ondernemers.

Expositie tijdens Week van de Circulaire Economie
Op maandag 6 februari, bij aanvang van de landelijke Week van de Circulaire Economie, opent de Club van Circulaire Ondernemers een pop-up expo in CIRCL op de Zuidas. De expo zet Nederlandse circulaire ontwerpen, innovaties en diensten in de spotlights. Tegelijkertijd dient de expo als oproep. “We laten zien dat er al een hoop doeners zijn die werken aan systeemverandering. De tijd van voornamelijk netwerken en onderzoeken is voorbij en daarom leggen we de focus op de bedrijven”, aldus Ellyne Bierman, oprichter van Reflower. De pop-up tentoonstelling van Nederlandse circulaire producten, diensten en innovaties vanuit de Club van Circulaire Ondernemers is van maandag 6 februari tot en met vrijdag 10 februari tussen 09:00 uur en 17:00 uur voor iedereen toegankelijk en gratis te bezoeken in CIRCL te Amsterdam.

Het is tijd dat ook Nederlandse circulaire IT-bedrijven zich snel bij dit initiatief aansluiten. Er is geen sector waar de duurzaamheid R-ladder, zoals reuse, repair, recycle en recycle, al dagelijkse praktijk is.

 

https://telecomnieuws.online/refurbished/nog-geen-circulair-it-bedrijf-aangesloten-bij-club-van-circulaire-ondernemers/

 

Terug naar blog