Sustainable Innovators

Sustainable Innovators

 

Vandaag is mijn Sustainable Innovators Video in premiere gegaan. Ik ben nog winters wit (en lijk best dik - maar dat is film), maar met een mooie boodschap. Leuk als je even wilt kijken.

Dit is een serie, die informatief en integer gemaakt is.
Ondernemers vertellen over hun visie en oplossingen. Voor ieder probleem een actie, een alternatief.
Duurzame koplopers die met energie en vertrouwen de toekomst proberen te verbeteren voor de volgende generaties.

Gemaakt door Oupro Media, te zien op Youtube. 
Zoek op Sustainable Innovators.

Met Jan Terlouw, Merle Koomans v. d. Dries van Odin foodcoopMichael Laterveer van BlueLinkedWyke Potjer van hetkanWel , Marieke Rietbergen Design Innovation Group (DIG)Gijsbert Koren van We Are StewardsPascal van Droogenbroeck van innoPV zonnepaneelspecialisten, Roelien Wiersinga van Circular Green, Henk-Jan Room van CityGardLéon Polman van Green SideChingiskhan Kazakhstan van BondiHarm Speksnijder van Kijkje bij de Buren, Jos de Krieger van Blade–MadeMireille Huiskamp-Langendijkvan Studio Langendijk, Hans van den Broek van The Shore Scheveningen en Thami Schweichler van United Repair Centre

Met grote dank aan Johan OudshoornOupro Media schrijft:
De eerste duurzame bloemenbieb van Nederland.

Reflower, de duurzame bloemenbieb verhuurt boeketten van kunstbloemen in een bijpassende, gerecyclede vaas. Mensen nemen een abonnement op kunstbloemen en hoeven dus nooit meer bloemen weg te gooien. In plaats van voor het product te betalen, doen ze dat voor de toegang tot het product. Dit model heet Product-as-a-Service (PaaS). Voordelen van het nemen van kunstbloemen over echte zijn:
- De levensduur van de kunstbloemen is veel langer. Echte bloemen gaan 10 dagen mee, terwijl dat bij de kunstbloemen 10 jaar is.

- Op jaarbasis stoot een boeket bloemen volgens Milieucentraal 146 kg CO2 uit. Een kunstboeket daarentegen slechts 0,2 kg. Met kunstbloemen bespaar je dus bijna 146 kg CO2. Ter vergelijking, dat is 1.168 km autorijden.

- Daarnaast levert een kunstboeket 32 kg minder afval op ten opzichte van een echt boeket.

- Echte bloemen worden vaak vanuit Afrika hierheen gevlogen. Ze worden daar helemaal ondergespoten met pesticiden, waardoor ze niet op de compost mogen.

“Heel veel aandacht gaat nu uit naar recycling. Maar recyclede producten verliezen altijd waarde. De waarde van de grondstof komt nooit meer op hetzelfde niveau terug. Vandaar de er een waardeheuvelmodel is waar recycling onderaan staat. Terwijl als je van tevoren besluit de uitgebreide product verantwoordelijkheid te nemen, hoef je er niks anders van te maken.”#duurzamebloemen #bloemen #reuse #recycle #ondernemen#duurzaamondernemen

Team Reflower, de duurzame bloemenbieb
Marene Schram Carolien Kommeren Joyce Ruijgrok

Terug naar blog