Stichting Pruijck x Reflower

Stichting Pruijck x Reflower

Onze blijvende bloemen staan bij Stichting Pruijck. Een prachtig circulair initiatief. Bij Pruijck worden haarstukken, pruiken gedeeld en hergebruikt.

Het is niet voor iedereen mogelijk om een pruik aan te schaffen en zelf te betalen. Veel mensen dragen een pruik gemiddeld acht keer, daardoor zijn zij goed opnieuw te gebruiken, ze zijn vaak in een goede staat. Zonde om weg te gooien, maar bewaren als herinnering willen velen ook niet.

Wat dan? Dat vroegen de oprichters Inge en José zich af en het idee van Stichting Pruijck was geboren.

Aanleiding voor dit initiatief was dat één van de oprichters zelf een pruik moest aanschaffen als gevolg van chemobehandelingen. Ze werd ineens geconfronteerd met de hoge kosten van een pruik.

In 2021 kregen in Nederland ongeveer 116.000 mensen de diagnose kanker*. Dit zijn 14 mensen per uur en een groot aantal hiervan kan geconfronteerd worden met haarverlies. De kosten voor het aanschaffen van een pruik worden onvoldoende gedekt door de ziektekostenverzekering. Vandaar dat de stichting Pruijck de patiënten op een vrolijke manier helpt in een moeilijke tijd. 

Terug naar blog