Stage bij Reflower

Stage bij Reflower

Deze week heeft Raya (15) stage gelopen. Het waren vier fantastische dagen.

Als werkgever, de leuke bijkomstigheid van een eigen onderneming, vind ik het belangrijk om jonge mensen een kans te geven mee te werken. Leerzaam voor hen én voor ons.

De taken bij Reflower zijn uiteenlopend, van zeer praktisch, alle bloemen sorteren op soort en kleur, naar heel ingewikkeld van het verbeteren van het online platform.

Raya heeft hard gewerkt, veel vragen gesteld. We hebben gelachen en over van alles gekletst. Op woensdag is de juf langs geweest om te evalueren.

- Onze Designer Marion van der Mast heeft haar maandag laten zien hoe we blijvende bloemen in de vazen opmaken. Moeilijker dan gedacht, een ware kunst. Onze bloemen worden in oase gestoken, zodat ze lang mooi blijven en het transport overleven en niet instorten.

- Met Yara Aarsen is Raya gaan bezorgen. The Food Line-up | B Corp had een event. Altijd zero waste en zonder verspilling.

- Ze heeft alles voorbereid zodat wij een reseller kunnen worden op Reliving.nl waar we vazen aanbieden - voor een tweede leven. Vazen schoonmaken en fotograferen.

- Het atelier is gesorteerd en opgeruimd. Er komen een paar hele grote samenwerkingen aan waarvoor we specifieke bloemen nodig hebben. Dus ik ben dolblij dat het overzicht weer terug is.

- De Reflower team vergadering, veel nieuwe informatie en leerzaam. Operations Marene Schram, sales Carolien Kommeren en administratie Joyce Ruijgrok hebben haar laten zien welke taken ze hebben.

- Stichting DOEN / Tatiana van Lier kwam langs met haar stagiair Julian - ook 4VWO. Die waren een dag op pad om bijzondere bedrijven te bezoeken. Reflower, de duurzame bloemenbieb wordt niet gefinancierd door DOEN, maar Tatiana is een van onze grootste ambassadeurs en daar op kantoor staan onze bloemen.

- En het leukste: voor de avondvierdaagse in het Westerpark hebben we de finishboog alvast geprepareerd. Of we, dat heeft Raya helemaal zelf gedaan. En ze wilde hem gisterenmiddag om 16:30 uur nog even afmaken.

Ik heb gezegd: je mag altijd komen werken als je zin hebt. We hebben genoeg te doen!!

Vaak zeggen mensen, maar daar heb je toch helemaal geen tijd voor om ook nog pubers te entertainen. Eerlijk gezegd vind ik het waardevol om daar tijd voor te maken.
Het is leuk om met jonge mensen te werken, hun belevingswereld te ontdekken. Ondanks dat ik 45 ben, 30 jaar ouder, weet ik nog precies hoe het was om in 4VWO te zitten. En hoe leuk het dan is om een gezellige stageplek te hebben.

Het waren vier fantastische dagen. We kenden elkaar niet, haar ouders ken ik wel. marilyn heil is een van onze trouwste members en heeft al drie jaar onze blijvende bloemen in Café Schinkelhaven op de Amstelveenseweg.

In september hebben we plek voor 3 stagiaires - 3e/4e jaar MBO of HBO- 5 maanden.
Stuur maar door! Marene Schram
Marketing, communicatie, sales, administratie, bloemschikken, logistiek. Genoeg te doen!

#stage #duurzaamheid #circulaireeconomie
Terug naar blog