Spreker 2023: Ellyne Bierman - Circulaire Economie, PaaS, Female Founder Reflower

Spreker 2023: Ellyne Bierman - Circulaire Economie, PaaS, Female Founder Reflower

Webwinkelvakdagen:


Ellyne is oprichter van Reflower, de duurzame bloemenbieb. Met haar circulaire alternatief voor de (vervuilende) sierteelt-industrie biedt ze via een online platform de mogelijkheid voor zakelijke klanten en particulieren een abonnement op kunstbloemen af te sluiten. Dat bespaart CO2 uitstoot en afval en bevordert een duurzamere levensstijl. Ellyne heeft een achtergrond in marketing en media.

De duurzame bloemenbieb is opgericht door Ellyne Bierman. Het is een Product-as-a-Service -het platform voor kunstbloemen en vazen. Het huren van kunstbloemen is op deze manier gemakkelijk en toegankelijk voor iedereen. In de online bloemenbieb kiezen de members een vaas met kunstbloemen uit, die wordt gewisseld aan de deur. Samen blijvende bloemen delen is een circulaire oplossing.

Waarom?
Verse bloemen zijn minder 'groen' dan ze lijken en hebben vaak negatieve impact op het klimaat. Mooie kunstbloemen zijn een duurzaam alternatief. Het is gemakkelijk, beeldig en de bloemen blijven jarenlang mooi.

Iedereen wordt blij van bloemen, maar de negative impact die de sierteelt heeft op het klimaat is niet fijn. Stijgende gasprijzen maken het telen in de kassen steeds duurder, het invliegen van bloemen veroorzaakt C02 uitstoot. Het gebruik van pesticiden, water en energie is hoog. En alle bloemen eindigen als afval.

Kunstbloemen zijn een beeldig alternatief. Mooie, natuurgetrouwe blijvende bloemen zijn lastig te vinden. Ze zijn kostbaar en het is niet makkelijk om ze goed in een vaas te schikken. Bovendien houden onze members van afwisseling. Met de seizoenen mee. Andere kleuren,andere bloemen, andere vazen. Reflower maakt het makkelijker om altijd mooie kunstbloemen te hebben staan. Zonder afval, zonder CO2 uitstoot en zonder gedoe.

Met ‘Flowers-as-a-Service’ neemt Reflower deel aan de circulaire economie. Met kunstbloemen in de hoofdrol, zonder afval en met structurele CO2-reductie als doel. Met onze kunstbloemen verminderen we 146 kg CO2-uitstoot en creëeren we 18 kg minder afval per boeket. Goed voor milieu én ook voor de portemonnee.

In 2050 is het de bedoeling dat Nederland een circulaire economie heeft, dat betekent dat we de waarde van producten, materialen en grondstoffen zo lang mogelijk te behouden en maximaliseren en geen afval creëren. Product as a Service - initiatieven dragen bij tot het behouden van de waarde van spullen, in ons geval, kunstbloemen en vazen. Omdat ze thuis op de keukentafel staan, op de bar in het restaurant of op de balie op kantoor, worden steeds meer mensen geattendeerd op duurzame alternatieven voor vervuilende producten.

 

 

ESG Finance Day Markus Verbeek Praehep
Na jarenlange ervaring als Brand Manager voor grote mediamerken, heeft Ellyne Bierman in 2020 besloten haar marketingkennis en abonnee-ervaring in te zetten om de circulaire economie te versnellen. Ze heeft het Product-as-a-Service platform Reflower opgezet, waar klanten samen blijvende bloemen delen. De duurzame bloemenbieb is de enige partij in Nederland die een abonnement op kunstbloemen voor consumenten en zakelijke klanten tegen een aantrekkelijke prijs aanbiedt. Inmiddels staan de blijvende bloemen in beeldige vazen van Den Helder tot Rotterdam en alle plaatsen daartussen. Reflower een impact-first onderneming, lid van Social EnterpriseNL, MVO Nederland, Impact Hub en De Club van Circulaire Ondernemers. 

 

Terug naar blog