Social Enterprize Nieuwkomer

Social Enterprize Nieuwkomer

Tweede. The best of the rest. Zilver. Jammer, niet gewonnen, geen €5.000 versnellingsgeld. Geen goud.

Tijdens het Social Enterprise NL Festival werden de Social Enterprizes uitgereikt. In de categorie Nieuwkomer mocht de top 3 pitchen op het podium.

Ik mocht als eerste. Toch best zenuwachtig. En ik had nog zooo geoefend, helemaal vergeten te zeggen dat alle beeldige bloemen in de hangar van ons waren. 1 minuut is verschrikkelijk kort.

De zaal mocht stemmen. WEAR kreeg de meeste stemmen. Talentissimo en Reflower, de duurzame bloemenbieb de rest.

Ik moest wel heel even slikken, want winnen lijkt me wel een keer leuk. Ik wil ook een award, een persbericht versturen, een profi winnaars foto! Maar het is al fantastisch dat ik er mocht staan. Dat Reflower, uit zo veel inzendingen, de tweede beste nieuwkomer is onder sociale ondernemingen. Dat we een schitterend juryrapport hebben gekregen én dat de 300 aanwezigen met hun neus op onze bloemen zaten.

Het juryrapport:
Reflower
Ellyne Bierman is een rasondernemer en bouwt gedreven aan groei van haar bedrijf in kunstbloemen. Daarmee biedt ze een prachtig alternatief voor snijbloemen en dus een forse reductie in belasting van het milieu. Ellyne is genomineerd omdat ze de stoffige kunstbloem omzet in een gewild alternatief en in staat lijkt de forse (logistieke) uitdagingen op te lossen en haar bedrijf te laten groeien. Een nieuwkomer met impact waar we ongetwijfeld nog veel over gaan horen.Toen ik met Reflower begon wist ik dat ik een lange adem moest hebben voordat de circulaire economie meer bekendheid zou krijgen, kunstbloemen uit de stoffige hoek zouden komen én klanten willen betalen voor het gebruik van kunstbloemen ipv het bezit. Dat kost tijd.

Nederland is een bloemenland. Zo erg kan het toch niet zijn, dat ene bosje bloemen? Maar je koopt verpakking, bloemen hebben CO2 uitstoot, er zijn pesticiden gebruikt en ze zijn ingevlogen uit Afrika of gekweekt in de kas met gas. Het is afval die niet op de composthoop mag omdat er teveel gifstoffen in zitten.

Bloemen hebben negatieve impact op het klimaat. Net zoals vlees dat heeft, vliegen op korte afstanden zonde is en we meer kleding en spullen kunnen hergebruiken. En dat weten we eigenlijk allemaal best. We moeten het alleen nog even doen!

Gefeliciteerd WEAR, zijn verkopen gebruikte sneakers in Rotterdam.

Seepje is de Social Enterprise van het jaar. 🎉De makkelijkste verandering in je levensstijl is wel het kopen van goede schoonmaakmiddelen én wc papier van bamboo van The Good Roll | B Corp

 

 

Terug naar blog