Sexy & Serieus. Blog van Reflower Founder Ellyne Bierman

Sexy & Serieus. Blog van Reflower Founder Ellyne Bierman

Opvallend. De afgelopen week was bijzonder. M’n vierde week van de circulaire economie. Hoewel het zeer inspirerend was, ik echt leuke mensen heb gesproken, vond ik het vooral serieus. En een beetje saai & sexloos.

De boodschap is serieus. Minder grondstoffen gebruiken. Wennen aan minder. We zijn rupsjes nooitgenoeg geworden.

Maar saai is ongeveer de slechtste marketingtool die je kan hebben om klanten te verleiden. En sexloos ook.

Claudia de Breij stond op haar verjaardag in Carré (Tip) en zei het heel treffend in haar show, Wat als…
Iedereen wil liever bij de groep horen.

En een groep die sexy is, die bruist van energie, waar gelachen wordt, daar willen de meeste mensen bijhoren.

Nou snap ik ook wel dat circulaire economie een sexloos woord is. Dat duurzaamheid je de keel begint uit te hangen. En al helemaal de klimaatdoelstellingen in 2050. Boeien. Over 26 jaar ben ik met pensioen.

Maar ons gedrag van vandaag heeft invloed op de toekomst. En hallo! Velen van ons hebben kinderen, die moeten ook door met hun leven kunnen.

Met de kennis van nu, moeten we veel voorzichtiger omgaan met de planeet, grondstoffen en gifstoffen.

Maandag lanceerden we de Club van Circulaire Ondernemers. Check it out en word klant van een van deze fantastische koplopers en doeners. De energie spatte ervan af. De merken die meedoen zijn sprankelend, stralend en slim.

Donderdag opende Konigin Máxima de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Ze wil zich blijven informeren over de toekomstige ontwikkelingen in onze branche. Dan weet je - deze stroming wordt hip, hot & happening!

Vrijdag vierde Elisah Pals haar veertigste verjaardag door verbinding te vinden tussen veerkrachtige, vindingrijke vrouwen en mannen. En ook dat was een feest der herkenning. Klimaatoptimisten, afvalinzamelaars, mediamakers, politieke stemmen. Iedereen zat lekker aan tafel te eten en te praten. Over toekomstdromen & verandering.


Het meest inspirerende: Niemand droomde van meer spullen, niet van meer kleren of meer electronische apparaten. We wilden allemaal een gezonde natuur, gezonde levens voor onze geliefden, gezond en voedzaam eten. En bijzondere avonturen beleven. Reizen.

Kunnen we samen de focus verleggen naar minder? Minder afval. Minder spullen. Minder nemen. Naar de focus op meer delen. Meer genieten. Gezonde mensen op een gezonde planeet!

Dit is een groep waar ik graag bij wil horen. De doeners. Ik wil dat ons gedrag verandert. Ik wil dat de circulaire economie sexy wordt. Ik wil minder afval. Ik wil een gezonde planeet doorgeven. Ik wil minderen voor onze kinderen.

Wil jij dat ook? Probeer je koopgedrag te veranderen. Dat is zo’n belangrijke stap in het bewustwordingsproces. Het doet helemaal geen pijn. Eerlijk gezegd, het is juist fijn. Probeer maar. En dan kunnen we wel blijven reizen om te genieten van al het moois dat de planeet biedt.

Maartje Bregman Aniek Moonen Klaske Kruk Bernice Kamphuis Nichon Glerum Ron Bekker Reflower, de duurzame bloemenbieb
Terug naar blog