Return to Sender

Return to Sender

 

Het is uitdagend om toffe ‘dichte’ vazen te vinden. Want in glazen vazen zie je dat de bloemen niet vers zijn, want er zit geen 💦water in.

💐Dat is meteen het allergrootste voordeel van Reflower. Je hoeft geen water te verversen, geen vazen schoon te maken én het wordt niet goor.

♻️Maar goed, toffe keramieken vazen met een goed verhaal vinden wij het allerleukste om toe te voegen aan de collectie. We zijn superblij met de partnership met @returntosender_nl.

✔️De doelstelling van RTS is zo veel mogelijk producten laten maken door vrouwen die daar eerlijk voor betaald krijgen. Zijn de producten daardoor duurder? Nou, dat vind ik reuze meevallen. Deze vaas is te koop voor €99,95 in de RTS webshop. En dan weten we zeker dat de kinderen van de vrouwen die deze vazen gemaakt hebben naar school kunnen, eten krijgen en betere toekomst tegemoet gaan.

Daarom bestel ik het liefste de vazen bij @katjaschuurman en @daphnevanthof. Meer impact. Meer kansen. Meer vazen! Dank voor onze inspirerende samenwerking!!

Op naar meer handgeschilderde vazen met impact uit Thailand. ♻️💚😘🏺

De Over ons-pagina van Return to Sender: 

 

Missie

Return to Sender is in 2006 opgericht door Katja Schuurman, Tessa Vos en Maarten van Huijstee. Tijdens de vele reizen die Katja maakte, ontdekte ze dat de allerarmsten van de wereld soms bol staan van ambitie. Het ontbreekt ze niet aan wil of talent maar aan kansen en mogelijkheden. Katja zag er naast armoede prachtige projecten en zo ontstond, tijdens een reis voor BNN naar India, het idee voor Return to Sender: eerlijke handel als motor achter duurzame ontwikkeling.

De missie van Return to Sender is om met eerlijke en duurzame handel vrouwen te helpen een leven voor zichzelf en voor hun familie op te bouwen. Door de vrouwen op een duurzame wijze kennis te laten maken met de Westerse markt, kunnen zij hun leefomstandigheden direct verbeteren en leren ze hoe ze dit in de toekomst vol kunnen houden.

 

 

Wat doen we

Zeven Nederlandse topdesigners ontwikkelen samen met vakmensen uit ontwikkelingslanden de jaarlijkse designcollectie. Een collectie die geïnspireerd is op de technieken en materialen uit het land en de kennis van kleuren en vormen van de designer. Op deze manier komen twee werelden samen in één uniek product: handgemaakte designerproducten met een bijzonder verhaal. Return to Sender heeft door de verkoop van meer dan 2 miljoen producten tot nu toe al bijgedragen aan het creëren van bijna 9700 banen wereldwijd.

 

 

Hoe werken we

Wij verkopen handgemaakte producten, gemaakt door vrouwen in de armste regio's van de wereld, om hen te helpen een leven voor zichzelf en voor hun familie op te bouwen. Onze inkomsten gaan rechtstreeks ‘return to sender’ (terug naar de maker), wat bijdraagt aan een beter loon voor de vrouwen. Uw aankoop maakt het verschil. Dankzij jullie hebben duizenden vrouwen over de hele wereld de stap gezet naar een beter bestaan. Namens alle vrouwen achter RETURN TO SENDER: Bedankt.

 

 

Impact

In totaal hebben we al bijna 9700 banen kunnen ondersteunen, waarvan in 2020 maar liefst 884 banen! Dat zijn dus 884 mensen die een steuntje in de rug hebben gekregen... Die hun kinderen naar school kunnen sturen. Die kunnen sparen voor de toekomst. En die financiele onafhankelijkheid opbouwen! Met trots presenteren we onze resultaten van 2020.

 

 

 

Leefbaar loon project

We streven ernaar om aan zoveel mogelijk eerlijke banen bij te dragen met goede arbeidsomstandigheden en een loon waarmee werknemers een fatsoenlijk leven kunnen leiden. We betalen al onze producenten momenteel al een goed loon (boven het minimumloon) en werken volgens eerlijke handelsregels. Maar met het leefbaar loon project kunnen we gaan bijdragen aan nog betere omstandigheden voor de werknemers.

Terug naar blog