Reflower wint Butterfly Award en €12.345,67!

Reflower wint Butterfly Award en €12.345,67!

Reflower, de duurzame bloemenbieb, is de trotse winnaar van de eerste Butterfly Award van 2024. De prijs, bestaande uit een cheque van €12.345,67 en een prachtige vlinder trofee van Nic&Mic werd uitgereikt door Leonie Bank van Social Enterprise NL en Aartjan Bontje van de Fred Foundation tijdens een lancering van de Club van Circulaire Ondernemers op de eerste dag van de Week van de Circulaire Economie.

Oprichter Ellyne Bierman is ontzettend blij met de award: "Dit is een enorme waardering voor ons werk en een prachtige erkenning van onze bijdrage aan de circulaire economie." Reflower biedt een abonnementenservice aan voor prachtige, natuurgetrouwe kunstbloemen. Hiermee stimuleert Reflower mensen om blijvende bloemen te delen en vaker te kiezen voor duurzame alternatieven.

De jury was onder de indruk van Reflowers unieke concept, de maatschappelijke impact en de passie van Ellyne. "Reflower is een inspirerend voorbeeld van hoe je met een circulair businessmodel een verschil kunt maken," aldus Leonie Bank van Social Enterprise NL.

Ellyne deelt €2.345,67 van de prijs met een andere inspirerende sociale ondernemer, in de traditie van 'pay it forward'. De komende tijd gaat ze zich focussen op het verder uitbreiden van Reflower en haar missie om de bloemenwereld duurzamer te maken.

Over de Butterfly Award

De Butterfly Award is een initiatief van Social Enterprise NL en Fred Foundation. De award zet sociaal ondernemers in het zonnetje die met hun innovatieve ideeën en bevlogenheid een positieve impact maken op de maatschappij. De vlinder symboliseert het vlindereffect: kleine acties die tot grote verandering kunnen leiden.


Over Social Enterprise NL

Sociaal ondernemers zijn koplopers in de beweging naar de nieuwe economie. Stichting Social Enterprise NL verbindt en versterkt deze sociaal ondernemers, en werkt aan een gunstiger ecosysteem.


Over Fred Foundation


De Stichting Fred Foundation draagt bij aan een bewuste samenleving met oog voor welzijn, natuur en de planeet. Dit doen zij door organisaties te ondersteunen met financiële donaties.

Over Reflower

Reflower is een duurzame bloemenbieb die een abonnementenservice aanbiedt voor prachtige, natuurgetrouwe kunstbloemen. Hiermee stimuleert Reflower mensen om bloemen te delen en vaker te kiezen voor duurzame alternatieven.

 

Terug naar blog