Reflower op de vt wonen & design beurs

Reflower op de vt wonen & design beurs

https://www.reflower.nl/collections/vt-wonenendesignbeurs

 

Persoonlijk blog van Ellyne Bierman - Founder Reflower

 

Het voelt zo vertrouwd om door het atrium van Sanoma te lopen. Ik herken natuurlijk oud-collega’s. Vroeger was ik zo trots als een pauw dat ik voor Sanoma werkte. VNU- Sanoma - nu DPG Media Nederland

Iedere zaterdag - van m’n 8e tot 18e las ik mijn tijdschrift. Van de Donald Duck, naar de Tina, naar de Yes en de One. Later de Viva en Flair én altijd de Libelle van m’n moeder. Ik wilde per se bij Sanoma werken.

Ik dacht dat ik een betere marketeer zou worden als ik eerst account manager zou zijn. Dat je weet wat de Sales nodig heeft om goed te kunnen verkopen.

Wat een wijsheid - maar ja, op mijn 25e wist al veel meer dan ik dat nu denk te weten. Eigen wijsheid.

Anyway, via PCM Dabladen - Losse Verkoop - in Rotterdam voor de kranten naar Amsterdam Zuid Oost voor SMM.

Sanoma Mens Magazines. De Mannenbladen. Mannen zijn geen vrouwen, was onze pay-off.

I loved it.

M’n collega’s, de B2B marketing, de kunst van het maken van tijdschriften.

En toen werd ik gevraagd om naar de vrouwenbladen te gaan. In Hoofddorp.

Oh la la, ik werd verantwoordelijk voor de magazines waar ik mee op was gegroeid. Viva, Flair, Fancy en Yes.

Ik ontmoette de hoofdredacteuren ‘in het echt’. FRANSKA STUY van Libelle, Harriet Calo van Marie Claire.

Het bedrijf was groot, maar persoonlijk. Ik werd gezien. We werkten hard, het was een warm bad. Merkdenken werd me geleerd. Het belang van data. De online verschuiving, het content maken. Het verkopen van concepten. En abonnementen!! Heel belangrijk.
Good content makes good money. En massa is kassa.

Ik dronk vaak koffie in het atrium. Voor overleg. Voor de gezelligheid.

Ik werd bevriend met het grote sales team, en vooral met B2B marketing collega Willemijn Boshouwers. Later tijdens Fab met Claudia Straatmans . Carlein Kieboom van Flair nam het merk vtwonen.nl onder haar hoede. En Libelle marketing manager Viviene Werner, die zie ik nog steeds. En al die andere leukerds, die volg ik op social en soms live zie. Zo leuk!

Op de events ontvingen we zakelijke relaties. Adverteerders, mediabureaus, standhouders, de pers. Zo ook op de vt wonen&design beurs.

In 2015 werd ik boventallig verklaard. Reorganisatie. Kan gebeuren. Geen drama. Ik had een baby en was zwanger van de tweede.

In 2019 deed ik freelance m’n laatste opdracht voor Sanoma- de pers ontvangst voor de vt wonen & design beurs.

Ik had net het idee van Reflower bedacht, speurde naar kunstbloemen op de beurs én sprak woon professionals, influencers en pers om te kijken of het een goed idee leek.

In oktober 2019 heb ik Reflower, de duurzame bloemenbieb geregistreerd en het abonnement op Shopify afgesloten.

Gisteren liep ik door het atrium. Als standhouder van de aankomende editie van de vt wonen&design beurs. We kregen tips over de beurs. Ik mocht Reflower pitchen voor de pers Inge Steketee. Trotste deelnemer!

I loved it.

Geen toeval dat de eerste merk-activatie van Reflower op de vt wonen&design beurs is. Oude liefde roest niet. 💚

 

Terug naar blog