Reflower in Het Financieele Dagblad

Reflower in Het Financieele Dagblad

Hállo 2024! Een goed begin…Reflower, de duurzame bloemenbieb in het Het Financieele Dagblad

https://lnkd.in/eFGMkWVF

Zo leuk dat m’n zelfbedachte woorden Blijvende Bloemen in de krant staan. 🌺

Kunstbloemen, lange tijd synoniem aan ‘ouderwets’, of ‘kitsch’, winnen terrein. ‘Het besef is pas net ingedaald dat het eigenlijk best vreemd is om twee keer per maand verse bloemen te kopen en die vervolgens weer weg te gooien.’

In het kort

• De markt voor kunstbloemen groeit, nu het ouderwetse en goedkope imago is afgeschud.
• Volgens ondernemers is dat dankzij de toegenomen kwaliteit van de zijden bloemen.
• Zowel zakelijke als particuliere klanten zien het als een duurzaam alternatief voor een verse bos: de sierteeltindustrie is namelijk een grote uitstoter van CO₂.

Uit het artikel:

Toch blijft het voor veel mensen een flinke uitgave om in een keer te doen. En wordt het niet saai, altijd dezelfde bos? Ellyne Bierman (46) bedacht daar een oplossing voor. Sinds vier jaar runt ze ‘bloemenbieb’ Reflower in Amsterdam. Voor een vast bedrag per maand kunnen mensen een vaas met kunstbloemen huren en op zijn tijd inwisselen.

Bierman levert ook bloemen voor huwelijken, evenementen en tentoonstellingen. De ontwikkeling gaat haar niet snel genoeg. ‘Ik had gedacht dat Nederlanders een circulaire economie sneller zouden omarmen. Het is een luxeproduct, maar het doet geen pijn om voor blijvende bloemen te kiezen.’ Ze hoopt dat het gebruik van kunstbloemen uiteindelijk de norm wordt.


Reflower, blijvende bloemen, echte kunst!

Lees het volledige artikel via deze link (gratis te lezen) :
https://fd.nl/bedrijfsleven/1501773/kunstbloemen-smakeloos-je-ziet-het-verschil-bijna-niet-meer 


Terug naar blog