Reflower in de Top15 ASN Bank Wereldprijs 2021

Reflower in de Top15 ASN Bank Wereldprijs 2021

Yes! Top 15 gehaald bij de ASN Bank Wereldprijs 2021. 🎉💐♻️💚 Feedback van de jury:

De jury vindt je onderneming erg origineel en onderstreept het belang van oplossingen om de belasting van de (snij)bloemenindustrie te verminderen.

✔️Er zijn een aantal tips en denkrichtingen die de jury je wil meegeven ter voorbereiding op de pitch. ✔️Ze zijn met name benieuwd naar de productie van de bloemen en de duurzame impact die deze oplossing heeft op alle fronten. ✔️Hoe ziet dat proces er nu uit en op welke manier kan het duurzamer (of lokaler)? Kortom, biedt inzicht in de keten zowel op het gebied van arbeid als materialen.

🚧Werk aan de bloemenbieb. We zijn gelukkig bezig met een impact meting, de invloed van de VN Sustainability Development Goals én de ontwikkeling van het proces/keten.

‘Blijvende bloemen samen delen’, is het motto van Reflower. Dat heeft impact. Elke bos verse bloemen - niet ingevlogen of geteeld - scheelt minimaal 4 kilo CO2 uitstoot (bron: Milieu Centraal). Reflower realiseert per maand een CO2-reductie van 2.500 kilo en 500 kilo minder bloemenafval.

🌹Natuurlijk krijgen we vaak de vraag: hoe kan het dat plastic bloemen duurzamer zijn dan echte bloemen? 🌸Het antwoord is simpel, plastic is een fantastische uitvinding, zolang je het maar niet weggooit en steeds opnieuw gebruikt. 🌺Blijvende bloemen zijn vele malen duurzamer dan het telkens opnieuw telen en/of in laten vliegen van verse bloemen.

⁉️Omdat ik een kleine inkoper ben, krijg ik nog niet altijd alle antwoorden op vragen aan leveranciers over het productieproces van kunstbloemen en de impact van de hele keten. Nederlandse bedrijven ontwikkelen de collecties zelf, omdat we zo’n sterke bloemen cultuur hebben, weten we ook heel goed hoe kunstbloemen eruit moeten komen te zien.

Over Reflower: We willen onze bloemen zo lang mogelijk inzetten. De verwachting is dat onze bloemen minimaal vijf jaar mooi genoeg blijven om te verhuren, maar we hebben ook bloemen in de collectie die vijftien jaar oud zijn. Als iedereen er zuinig op is, blijven de bloemen eindeloos mooi. Dat is belangrijk in de ♻️circulaire economie, want hoe langer we onze producten op waarde blijven schatten, hoe kleiner de klimaatimpact.

#asnbankwereldprijs #sustainability #startup Voordewereldvanmorgen.nl 

 

Voor de Wereld  van Morgen:

Een week lang hebben de deelnemers kennis opgedaan tijdens de Online Trainingsweek. Met deze kennis hebben ze vervolgens hun businessplan en begroting geschreven of verder aangescherpt. Uit alle plannen heeft de jury de Top 15 geselecteerd. Deze ondernemers gaan door naar de volgende fase!

Klimaatbescherming

Deze ideeën doen mee in de categorie klimaatbescherming. 

 • Chainable - De circulaire en modulaire keuken voor de zakelijke markt.
 • VanHier - Maakt biomaterialen van natuurlijke reststromen voor interieurbouw, meubels en productontwerp.
 • Strito Studio - Biedt kleine studio's aan gemaakt van duurzame bouwmaterialen.
 • Respyre - Zorgt voor verticale vergroening door bioreceptief beton.
 • DC Bikes - Bouwt klassieke brommers om van een brandstofmotor naar een elektrische motor.

Mens & Samenleving

Deze ideeën doen mee in de categorie mens & samenleving. 

 • Orbisk - Economische aantrekkelijk maken van voedselafval-reductie door de inzet van technologie.
 • Food for Skin - Premium skincare van (circulaire) groenten, zonder zooi.
 • Feelou - Duurzame zwangerschapsbh's.

 • Drop & Loop - Een statiegeldautomaat voor oude of kapotte kleding.

 • Reflower - De duurzame bloemenbieb.

Natuur & Milieu

Deze ideeën doen mee in de categorie natuur & milieu. 

 • CityGard - Het containertuintje met echte planten.
 • ReefSystems - Modulair bouwsysteem voor maritieme structuren die de biodiversiteit stimuleren.
 • Northern Wonder - Koffie van niet-tropische ingrediënten, om ontbossing tegen te gaan.
 • Veridis - Een nieuwe thermische analyse technologie om op industriële schaal plastic beter te analyseren en identificeren. 
 • Loop Biotech - De eerste levende doodskist die de aarde voedt.

Het einde is in zicht

Deze 15 ondernemers komen steeds dichter bij de finale. Donderdag 21 oktober krijgen ze een online pitchtraining van Great Communicators. Daarna moeten ze zelf aan de slag, want op dinsdag 26 oktober zullen ze een pitch houden voor de jury. In slechts 3 minuten zullen deze ondernemers de jury moeten overtuigen dat hun idee het beste is. Na de pitches wordt bekend welke ondernemingen er naar de finale mogen en dus kans maken op de ASN Bank Wereldprijs 2021!

 

 

 

Terug naar blog