Reflower in ABN-AMRO Sierteelt Update

Reflower in ABN-AMRO Sierteelt Update

Mijn hart maakt een grote sprong, ik zocht informatie over de Bloemensector en lees het ABN-AMRO Sierteelt Sector Rapport. Een grote verrassing: Reflower staat erin.

 

Bewustwording
Voor de lancering had ik informatie over Products as a Service, Amsterdam Smart City en natuurlijk het Sierteelt rapport gelezen. Nu is de update verschenen met een alinea over Reflower. Een nieuw merk waarbij consumenten en bedrijven bewust gemaakt worden van het klimaateffect van in de kas gekweekte bloemen en van ver ingevlogen verse bloemen. Bloemen zijn helaas niet duurzaam. Een abonnement op blijvende bloemen is een goed alternatief en een duurzamere oplossing.ABN AMRO Sierteelt Update

Kunstbloemen | Duurzaam?
Waar zijn die kunstbloemen van gemaakt? Waar komen ze vandaan? De bloemen koop ik bij Silk-ka uit Hengelo, zij importeren kunstbloemen uit China en India die volgens hoge kwaliteitseisen en afspraken geproduceerd zijn. De meeste bloemen zijn handgemaakt van plastic, polyester en nylon, in de stelen zit ijzerdraad. De kunstbloemen zijn van hoge kwaliteit, zijn echt beeldig, worden per boot vervoerd en gaan heel erg lang mee.

En nu?
De ABN-AMRO Sierteelt Update is door de Corona-crisis ingehaald. De sierteelt sector lijdt ongekende verliezen en wordt hard geraakt door de gevolgen van het Corona-virus en de maatregelen. Dat is vreselijk, voor alle telers en kwekers, voor Flora Holland en alle bloemisten. De consumentenbestedingen aan bloemen en planten in Nederland in 2020 in de sierteeltsector werd ingeschat op 1,6 miljard euro. Vorige weekwerd ruim 50% minder omzet gemaakt op de veiling, zijn er van de 10 miljoen bloemen 680 duizend doorgedraaid en de aanvoer is gereguleerd op max. 30% van de aanlevering van 9 maart. Er zijn toffe initiatieven waarbij bloemen worden gedoneerd worden aan zorginstellingen maar de meeste bloemen worden bij de teler al vernietigd. Dat is verschrikkelijk. Vanuit de sector wordt opgeroepen
#buyflowersnottoiletpaper. Dat lijkt me een goed idee, bloemen fleuren je huis helemaal op!
Buy Flowers Not ToiletpaperReflower & Corona
Begin 2020 ben ik begonnen met Reflower omdat ik 'iets' binnen de circulaire economie wilde doen, zodat ik de aarde beter kan doorgeven aan onze kinderen. Reflower heeft een vliegende start gehad, met 100 klanten, veel aandacht in de media en deelname aan het GO!-NH accelerator programma. Veel plekken waar Reflower bloemen staan zijn helaas gesloten, thuis kunnen de mensen er extra van genieten. Mijn idee om om samen beeldige blijvende bloemen te delen is een stap naar een duurzamere levensstijl. Ik heb op dit moment de tijd om mijn businessplan aan te scherpen, het proces te optimaliseren en ik ben de juf voor onze 2 kleuters.


Wachtkamer. Balie. Keukentafel?
Wil je ook Reflower member worden? Thuis of in de wachtkamer, op kantoor, alles kan. Ik kom met liefde binnenkort een beeldige bos blijvende bloemen bij je bezorgen in Amsterdam.  

 

Bronnen:
ABN AMRO SIERTEELT UPDATE
ROYAL FLORA HOLLAND MARKTUPDATE 
Bloemen in Het Parool 19 maart 2020

Terug naar blog