Reclame Code Commissie - 100.000x bekeken

Reclame Code Commissie - 100.000x bekeken

Iemand maakt zich ernstige zorgen over de impact van Reflower. Hoera.

Een medewerker van Floridata heeft een klacht over onze claim de duurzame bloemenbieb ingediend bij de Stichting Reclame Code Commissie.

Ik dacht Reclame? We hebben geen budget om reclame te maken. Was het maar zo’n feest. Maar het gaat om onze eigen website. Het impact report.

Dus nadat vleesvervangers geen vleesnamen mogen dragen, plantaardige boter geen boter mag heten, mag ik nu niet zeggen dat de sierteelt een vervuilende industrie is omdat veel verse bloemen gekweekt worden in de kas met gas of worden ingevlogen uit verre landen. Dat is te weinig onderbouwd en misleiding voor de consument.

Het is wat het is.
Reflower is de duurzame bloemenbieb. Een bieb is een duurzamer alternatief dan spullen kopen. Of je het nou met boeken, kinderwagens of bloemen inricht. Van bezit naar gebruik is beter voor de planeet.

Reflower is zero waste. We gooien niks weg. Alle kunstbloemen worden hergebruikt en de vazen ook.

Reflower is C02 neutraal. De uitstoot van de productie van een bos kunstbloemen is gelijk aan verse bloemen. 4 kg per boeket. Wij gebruiken onze bloemen 10 jaar. Verse bloemen zijn afval na 10 dagen.

Reflower is circulair. Ook niks aan gelogen. We staan zelfs in de Top 9 Circular Awards Business 2024
- De Week van de Circulaire Economie

We zijn een Product as a Service bedrijf, op de top van de Valuehill. Onze missie is Reduce en Re-Use. We “Refurbishen“ onze vazen en bloemen. Refuse: het niet kopen van verse bloemen lukt ook. En het kartonnen afval dat we hebben, 1 container karton in 3 maanden, laten we Recyclen en daar maken we onze transportdozen en kartonnen vazen van.

Ik heb totaal geen verstand van deze wetgeving. Maar dat geeft niet. Het wordt vast een leerzaam traject.

Wel jammer dat zowel Floridata, als FloraHolland en het Bloemenbureau miljoenen budget voor lobby en reclame hebben. Zodat ze consumenten kunnen verleiden en misleiden.

Maar ik koop zelf wel liever plantaardige boter ook al mag dat geen boter heten. En ik lach nog steeds om de briljante benamingen van vleesvervangers van de vegetarische slager.

Wie weet, is dit de doorbraak voor Reflower. In het NOS journaal, aan tafel bij Beau en Op1. De manier om te laten zien, hoe vervuilend de sierteelt in Afrika is. De glastuinbouw is de tweede afnemer van fossiel gas. Over de afnemende biodiversiteit door pesticidengebruik.

Arjen Lubach heeft er een item over gemaakt, journalisten van Prijsknaller ook. Minimum lonen worden niet betaald. Beschermende pakken tegen gif zijn te warm om te dragen dus die worden niet aangetrokken. Medewerkers worden ziek. Het weinige water dat er in De Hoorn van Afrika is, wordt onttrokken voor het kweken van bloemen voor de export. Grond- en oppervlaktewater is vervuild door pesticiden, vissers in de meren vangen giftige vissen. Er vliegen jumbojets met bloemen naar Schiphol. En waarom? Zodat wij een bosje rozen bij de supermarkt of bloemist kunnen kopen.

 

 

 

Terug naar blog