Purpose Dikke Duim Award

Purpose Dikke Duim Award

🎉Reflower is genomineerd voor
👍🏾👍🏼👍🏿
de Purpose Dikke Duim Award door The Purpose Company

Dit is het interview dat ik heb gegeven aan Edward Haarmans van The Purpose Company.

💐Reflower is een abonnement op kunstbloemen, waarmee het een duurzaam alternatief is voor verse bloemen. Samen bloemen delen is een gemakkelijke, mooie en een circulaire oplossing. De vaas met kunstbloemen wordt op de Reflower Bakfiets bezorgd in Amsterdam. 

Uiteraard gaan we ook bij dit interview met oprichter Ellyne Bierman in op de positieve impact van dit initiatief op de medewerkers, de business en de wereld (om ons heen)?

✔️Impact op medewerkers. 
Medewerkers vinden het leuk om bij een duurzame startup te werken, maar de meeste medewerkers hebben zeker ook iets met bloemen en de creativiteit die daarbij komt kijken. Reflower wil in alle opzichten een zero waste company zijn en dat is voor de medewerkers een hele ommezwaai. 

✔️Impact op de business. 
Reflower wil de toegang tot kunstbloemen vergemakkelijken. Het is een platform waar iedereen kunstbloemen leent en wisselt, zodat er minder echte bloemen worden verkocht.

✔️Impact op de wereld (om ons heen). 
Het gebruik van kunstbloemen heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van verse bloemen aldus Ellyne. De impact vindt plaats op de hoeveelheid afval, transport (Co2) en het gebruik van pesticiden. Kunstbloemen worden per boot vervoerd in plaats van per vliegtuig, niet in een kas gekweekt en gaan ongeveer 10 jaar mee in plaats van 10 dagen. De Co2 uitstoot ligt op nog geen 1 promille ten opzichte van verse bloemen. Daarnaast is de hoeveelheid afval ongeveer 4-5% ten opzichte van verse bloemen. Een argument ten faveure van verse bloemen is wellicht de geur, de verandering in de vaas en de aantrekkingskracht op insecten. Verse bloemen worden echter bijna altijd gekweekt met pesticiden, waardoor ze zelfs schadelijk zijn voor insecten. 

♻️Ellyne is een gedreven impactondernemer en deze nominatie voor de Purpose Dikke Duim Award is een mooie opsteker voor dit initiatief. 👍🏾👍🏼👍🏿

#purpose #dikkeduimaward #werkgeluk #SDG #strongertogether
Terug naar blog