Publicatie door vakblad hortipoint

Publicatie door vakblad hortipoint

Hortipoint, vakblad voor de bloemisterij, vroeg mij bij te dragen aan het artikel: "Echte" nepbloemen steeds meer geaccepteerd. Lees hieronder mijn bijdrage over de duurzame bloemenbieb.

Bloemenbieb

Nieuwe bedrijven springen op de trend in, een voorbeeld daarvan is Reflower uit Amsterdam. Founder Ellyne Bierman heeft deze ’kunstbloemenbieb’ in januari opgezet vanuit een duurzaamheidsgedachte. Ze vindt verse bloemen, zeker die vanuit het buitenland worden ingevlogen, niet duurzaam. Ze streeft naar een no-waste-economie. Daarnaast ervaart ze dat veel consumenten zijden bloemen mooi, maar vooral heel duur vinden. Hier speelt zij op in.

Bij Reflower betalen members een contributie van € 20 per maand en €15 per wissel. Ze krijgen een andere bos blijvende bloemen geleverd met bijpassende vaas. Bierman heeft 120 members en 150 boeketten in omloop, afgestemd op de seizoenen. „Een paar klanten zijn lid vanuit de duurzaamheidsgedachte. Deze bloemen gaan een leven lang mee. Andere members waren al fan van zijde en kunnen een boeket nu makkelijker vervangen.”

Bierman verwacht een groei door te kunnen maken de komen- de jaren. Ze vergelijkt het met de acceptatie van de Vegetarische Slager. „Tien jaar geleden wilde niemand eraan. Nu zijn er steeds meer die vegetarisch vlees eten. Dat zie ik ook wel gebeuren met blijvende bloemen.”

Hele artikel lezen? klik hier.

Terug naar blog