Pitch RetailRookie van het Jaar 2021-2022.

Pitch RetailRookie van het Jaar 2021-2022.

Op donderdag 9-9 is RetailTrends Live. Het congres in het De La Mar Theater met 500 bezoekers.

Reflower, de duurzame bloemenbieb is als een van de RetailRookies geselecteerd om een 2 minuten pitch te mogen houden. Natuurlijk ben ik zenuwachtig, maar tegelijkertijd is het ook echt noodzakelijk dat we samen duurzamere keuzes durven te maken.

Pitch:
Wist je dat het over 100 maanden 2030 is? In het klimaatakkoord is er afgesproken dat we dan 55% minder CO2 uitstoot hebben.

Wij hebben 2 jongens en eerlijk gezegd, de tijd vliegt voorbij. Ik wil me voor mijn kinderen, maar ook die van jou en ook voor onze kleinkinderen inzetten om de klimaatdoelen te halen. Om het leven op de planeet te beschermen.

Mijn naam is Ellyne Bierman en ik ben de oprichter van Reflower, de duurzame bloemenbieb. Dat is het platform waar ruim 200 particulieren en zakelijke klanten samen blijvende bloemen delen.
Het is een Product as a Service, gestart begin 2020, vanuit de wens deel te nemen aan de circulaire economie.

Verse bloemen lijken groen, maar hebben vaak negatieve klimaatimpact door:
- Vliegkilometers
- Pesticiden
- En alle bloemen worden weer weggegooid.

Blijvende bloemen, zoals ik kunstbloemen graag noem, zijn prachtig, bijna niet van verse bloemen te onderscheiden maar het is wel een beetje saai om altijd dezelfde bloemen te hebben staan.

Onze members hebben een abonnement en als ze op de bloemen zijn uitgekeken, kiezen ze de volgende vaas met bloemen op de website, die we langsbrengen met de bakfiets.

Het is een bewuste keuze om minder verse bloemen te kopen en ik ben er trots op dat wij samen bijdragen aan de klimaatdoelen.

Reflower:
1. Zorgt voor minder verspilling
2. Reduceert CO2 uitstoot
3. Is een stap naar een duurzamere levensstijl

Natuurlijk wil ik graag RetailRookie van het Jaar worden. Dat zorgt voor meer bekendheid, dat leidt tot meer members en tot meer impact.

Doe ook mee! Onze bloemen staan al bij Ikea, van Doorne Advocaten, bij de Postcode Loterij - en de mijlpaal van vorige week in het Rijksmuseum.

Remember: Reduce | Re-use | Reflower

En nu: Duimen maar....
Terug naar blog