PaaS Pop-Up store tijdens de week van de circulaire economie

PaaS Pop-Up store tijdens de week van de circulaire economie

PRODUCT-AS-A-SERVICE

Altijd werkende- top kwaliteit spullen gebruiken alléén wanneer jij ze nodig hebt. Zonder hoge aanschafkosten. Klinkt goed toch? Dit is in een notendop wat Product-as-a-Service, kortweg PaaS, betekent voor jou als consument. De producten worden als dienst, vaak met aanvullende ontzorgende services, aangeboden om jouw leven zo makkelijk mogelijk te maken en om het bezit van die producten te ontmoedigen.

Het ontmoedigen van bezit heeft een reden: Babette Porcelijn liet vorig jaar tijdens de Week van de Circulaire Economie 2021 zien dat de grootste negatieve impact van spullen ontstaat in de fase dat ze worden gecreëerd en niet zo zeer in de periode dat ze door ons, de consument, worden gebruikt. Zij noemt dit de verborgen impact. Denk nu maar eens aan alle spullen die je thuis hebt liggen die amper gebruikt worden. Als we met z’n allen de spullen die we nodig hebben efficiënter inzetten dan hebben we er in totaal een stuk minder van nodig! Er zijn ondernemers het circulaire businessmodel PaaS werkelijkheid maken. In deze online Pop-Up Store lees je wie die PaaS pioniers zijn en producten/diensten zij aanbieden.

 

 

PaaS is up and coming maar de weg voor ondernemers om hun product als dienst aan te bieden is niet vrij van uitdagingen. Ondernemers blijven eigenaar van de producten die soms wel bij duizenden klanten verspreid over het land zijn. Hoe organiseer je dat het brengen en halen goed geregeld is? En hoe zorg je dat de producten tip top in orde zijn en dat onderhoud en reparaties op tijd gebeuren? Hoe krijg je de benodigde financiering als je jouw producten voor een lager bedrag verhuurt in plaats van voor een hoger bedrag verkoopt?

Benieuwd naar wat PaaS betekent voor jou als ondernemer? Meld je via het dagprogramma aan voor een van de PaaS events:

  • Circulair Ondernemen | PaaS: de heilige graal onder de circulaire businessmodellen?
  • PaaS Pop-Up Peergroup | Intervisie voor Product as a Service pioniers

Bekijk het hele programma 

 

Terug naar blog