Oktober 2022: 5.500 kg CO2 uitstoot & 700 kg bloemenafval bespaard

Oktober 2022: 5.500 kg CO2 uitstoot & 700 kg bloemenafval bespaard

Wist je dat...we in oktober ruim 5.500 kg CO2 uitstoot ( = 888 uur douchen) & 700 kg bloemenafval bespaard hebben?

Drie jaar geleden begon ik met het idee van de duurzame bloemenbieb, vanuit hart en buik. Ik wil deelnemen aan de circulaire economie, ik wil de aarde beter doorgeven aan mijn kinderen. Kunstbloemen werden steeds populairder.

Mijn brein wist natuurlijk dat ik onderbouwing nodig heb. Cijfermatige onderbouwing.

Kunstbloemen bevatten plastic. Je gooit ze niet weg, dus eindeloos hergebruik is mogelijk. Re-use de blijvende bloemen.

Wat is de impact van de productie van de bloemen? Het vervoer, de levensduur, het afval, recycling. Wat is de impact van de sierteelt? Ook daar komt steeds meer aandacht voor. Een oplossing: minder bloemen = minder gas, minder vliegkilometers, minder pesticiden = minder afval. Reduce.

Al die tijd dacht ik, het klopt echt, kunstbloemen zijn vele malen duurzamer dan verse bloemen...maar de cijfermatige onderbouwing ontbrak. Maar we zijn er bijna....de lancering van het Reflower Impact Report.

De leden hebben voor het eerst op de factuur van oktober kunnen lezen: Wist je dat....we samen 5.500 kg CO2 uitstoot en 700kg bloemenafval bespaard hebben in oktober 2022?

Bewustwording, bekendheid van het probleem en deelname aan de circulaire economie met beeldige blijvende bloemen. Dat was mijn brainwave in 2019. Ik vind het vet cool dat we zoveel impact kunnen maken. Op naar de toekomst!

Het Reflower Impact Report is bijna klaar en daaruit blijkt dat een jaar blijvende bloemen delen goed is voor 146 kg CO2 uitstoot reductie én 18 kg minder afval ( 4% van het totaal) per verhuurd boeket.

Wil je weten op welke manier deelname aan Reflower positieve impact maakt? Kijk voor een sneak preview op: https://lnkd.in/epcKwZJ9

Reflower, de duurzame bloemenbieb #impact #socialenterprise#circulaireeconomie #duurzaamheid #reduce #reuse #reflower
Terug naar blog