Nieuws: De Trends voor 2023 duurzaamheid & kunstbloemen

Nieuws: De Trends voor 2023 duurzaamheid & kunstbloemen

December is de tijd van terugkijken en vooruitblikken. Wat zijn de trends op het gebied van kunstbloemen en duurzaamheid?

Bloemen blijven de mooiste accessoires om sfeer te maken in huis. Het vrolijke, kleurrijke en stijlvolle effect van bloemen in het interieur is eigenlijk ongeëvenaard. Tijd om de kunstbloementrends in beeld te brengen.

3 uitgangspunten voor 2023 van Reflower zijn:

1. Keramieken vazen:
We gebruiken altijd een 'dichte' vaas, zodat het ontbreken van water, niet laat zien dat we met kunstbloemen werken. De meeste vazen in de collectie zijn van Return to Sender, omdat we zeker weten dat die op een eerlijke manier geproduceerd zijn.

2. Natuurlijk lijkende bloemen:
We kiezen natuurgetrouwe kunstbloemen uit, zodat ze altijd geschikt blijven om te gebruiken in onze 'met liefde samengestelde boeketten. Reflower is een circulaire oplossing, want betekent dat we onze vazen en bloemen zo lang mogelijk kunnen hergebruiken ( re-use). We kiezen kunstbloemen die stevig zijn, een natuurlijke uitstraling hebben in kleuren die in het echt ook bestaan.

3. Unieke boeketten:
Ieder boeket blijvende bloemen uit de bloemenbieb is handgemaakt, gestoken in oase en uniek. Als de vazen retour komen, halen we de kunstbloemen eruit en maken er weer nieuwe boeketten mee.

 

10 Trends in kunstbloemen in 2023

 1. Natuurlijke stijl: Kunstbloemen die lijken op echte bloemen en er natuurlijk uitzien, zijn populair. Dit kan betekenen dat ze zijn gemaakt van materialen die lijken op echte bloemen, zoals kunststof of stof, of dat ze zijn geverfd in natuurlijke kleuren.

 2. Landelijke stijl: Kunstbloemen in de landelijke stijl, zoals lavendel en zonnebloemen, zijn populair voor het creëren van een rustieke sfeer in huis.

 3. Boho en bohemian stijl: Deze stijlen zijn populair en dit wordt weerspiegeld in de keuze van kunstbloemen. Veel mensen kiezen voor kunstbloemen in warme, naturelle kleuren en met een unieke, artistieke uitstraling.

 4. Kunstbloemen in pasteltinten: zoals roze, blauw en mintgroen, zijn populair voor het creëren van een zacht en romantisch effect.

 5. Kunstbloemen in terracotta of aardetinten: Kunstbloemen in terracotta of aardetinten, zoals oranje en geel, zijn populair voor het creëren van een warm en natuurlijk gevoel in huis.

 6. Realistische kunstbloemen: Veel mensen zoeken naar kunstbloemen die er zo natuurlijk en realistisch mogelijk uitzien. Dit komt omdat ze de sfeer en het uiterlijk van verse bloemen willen creëren, zonder dat ze daadwerkelijk hoeven te verwelken.

 7. Opvallende kunstbloemen: Dit zijn bloemen die niet zo vaak in het echte leven voorkomen, zoals protea's of straelitzia's, die worden gebruikt om een statement te maken.

 8. Tropische kunstbloemen: Kunstbloemen in tropische stijl, zoals monstera's en palmtakken, zijn populair voor het creëren van een tropische sfeer in huis of op kantoor.

 9. Kunstbloemen in monochrome kleuren: Boeketten met eenkleurige kunstbloemen, zoals alleen wit of roze, zijn populair voor het creëren van een minimalistisch of romantisch effect.

 10. Een mix van verschillende bloemen: In plaats van te kiezen voor één soort bloem, zijn veel mensen momenteel ook aan het experimenteren met het combineren van verschillende soorten bloemen in één arrangement. Dit kan een speelse en boeiende manier zijn om kunstbloemen te gebruiken.

 

Wat kunnen we verwachten in 2023 op het gebied van duurzaamheid.

5 belangrijke trends 

 1. Energietransitie: Er is een toenemende focus op het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het verhogen van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals zon, wind en water. Dit omvat het vergroten van het aandeel van hernieuwbare energie in het totale energieverbruik, het verminderen van energieverbruik en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

 2. Circulaire economie: Er is een toenemende aandacht voor het ontwerpen van systemen die gericht zijn op het hergebruik van grondstoffen en het minimaliseren van afval. Dit omvat het verminderen van het gebruik van grondstoffen, het verhogen van het hergebruik van materialen en het minimaliseren van afval.

 3. Verduurzaming van de landbouw: Er is een toenemende aandacht voor het verduurzamen van de landbouw en de voedselproductie, met als doel het verminderen van de negatieve impact op het milieu en het verhogen van de duurzaamheid van de landbouwsector. Dit omvat het toepassen van duurzame landbouwpraktijken, het verminderen van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en het verhogen van de biodiversiteit op landbouwbedrijven.

 4. Vermindering van afval: Er is een toenemende aandacht voor het verminderen van afval en het verhogen van de recyclage van materialen. Dit omvat het aanmoedigen van het gebruik van duurzamere verpakkingsmaterialen en het verhogen van het aandeel van gerecycled materiaal in nieuwe producten.

 5. Duurzame steden: Er is een toenemende focus op het ontwikkelen van duurzame steden die gericht zijn op het verminderen van de negatieve impact op het milieu en het verhogen van de levenskwaliteit voor inwoners. Dit omvat het verhogen van het gebruik van openbaar vervoer, het verminderen van het autoverkeer en het vergroten van de aanwezigheid van groen in stedelijke gebieden.

Terug naar blog