Nieuw radioprogramma: 'Met de kennis van nu' met Reflower

Nieuw radioprogramma: 'Met de kennis van nu' met Reflower

Ron Vergouwen presenteert nieuw radioprogramma: 'Met de kennis van nu'

New Business Radio en De Ondernemer (DPG Media) versterken hun samenwerking met een tweede live radioprogramma. Ron Vergouwen presenteert per 6 mei wekelijks op de vrijdag 'Met de kennis van nu'.

 

Duurzame bloemen, crowdfunding en warmtepompen: luister naar 'Met de kennis van nu'

Van een duurzame bloemenbieb naar regelgeving rondom crowdfunding en in 2026 verplichte hybride warmtepompen. In ons radioprogramma Met de kennis van nu gaan we via het verleden naar het heden, met Ellyne Bierman (Reflower), Dirkjan Takke (NLInvesteert) en Bas Flipse (Quatt) live in deze derde uitzending.

Een abonnement op kunstbloemen, zodat er elke keer een beeldige bos blijvende bloemen staat. Een duurzame bloemenbieb, is zoals ze haar snelgroeiende bedrijf omschrijft. Ellyne Bierman levert met haar Reflower bloemen met een bijpassende vaas onder meer aan tal van kantoren, restaurants, winkels, maar ook huisartsen en kinderopvang. Haar duurzame alternatief voor verse bloemen wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor events en verkoopstyling voor een te verkopen huis.

Ondernemer Ellyne Bierman is co-host in de derde uitzending van Met de kennis van nu, vrijdag 20 mei van 13.00 tot 14.00 uur live te beluisteren op New Business Radio en via de homepage van De Ondernemer. In gesprek met Ron Vergouwen blikt ze onder meer terug op het ontstaan van haar bedrijf, hoe ze de coronajaren is doorgekomen, wat de traditionele bloemenbranche van Reflower vindt en haar keuze om voor crowdfunding te gaan. En natuurlijk, wat ze met de kennis van nuwellicht anders zou hebben gedaan.

 

Waar Ellyne Bierman met haar Reflower dankzij succesvolle crowdfunding haar volgende stappen kan zetten, wachten die platformen regelgeving: zij moeten in november over een vergunning van de AFM beschikken. Dirkjan Takke, directeur van financieringsplatform NLInvesteert, stelt in dit artikel te verwachten 'dat deze verdere professionalisering van de sector gepaard gaat met een shake-out. Veel platforms zullen niet aan de eisen kunnen of willen voldoen'. Onder meer waarom hij denkt dat uiteindelijk hooguit 15 van de 40 Nederlandse crowdfundingplatformen de shake-out zullen overleven, komt hij vertellen in de studio.

Nog vóór 2030 willen broers Bas en Marijn Flipse met hun bedrijf Quatt een miljoen(!) hybride warmtepompen installeren in Nederlandse huizen. Niet zomaar een warmtepomp, maar eentje die dankzij een artificial intelligence algoritme 20 procent kostenbesparender is dan andere pompen.

Bas en Marijn deden hun verhaal als Startup van de Week op deze website, toen afgelopen week minister de Jonge van Volkshuisvesting bekend maakte de hybride warmtepomp vanaf 2026 verplicht te gaan stellen als de cv-ketel aan vervanging toe is. In Met de kennis van nu gaan we in gesprek met Bas Flipse over Quatt, de kennelijk vooruitziende blik van hem en zijn broer en onder meer wat de plannen van De Jonge betekenen voor hun bedrijfsvoering.

'Met de kennis van nu' is wekelijks op de vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur te beluisteren op New Business Radio en onder meer via de De Ondernemer (button rechts bovenaan op homepage). Na afloop is het terug te luisteren via de bekende podcastkanalen en natuurlijk ook op onze website.

Terug naar blog