Nic & Mic: Reflower X Ocean Sole

Nic & Mic: Reflower X Ocean Sole

SAMENWERKING MET IMPACT

Reflower x Ocean Sole

Wat is Reflower? Reflower is de duurzame bloemenbieb en heeft ruim 300 vazen met kunstbloemen in omloop, als groener alternatief voor verse bloemen. Dat scheelt veel afval en co2 uitstoot. De duurzame bloemenbieb is opgericht door Ellyne Bierman. Met Reflower heb je altijd een mooie vaas met blijvende bloemen in huis.

Het klink misschien gek, maar kunstbloemen zijn veel groener den verse bloemen, Met kunstbloemen verminder je CO2-uitstoot en het creëert minder afval. Verse bloemen staan gemiddeld 10 dagen in de vaas, terwijl kunstbloemen 10 jaar mee gaan. De CO2-uitstoot van verse bloemen op jaarbasis is 146 kg dat van een kunstboeket 0.2 kg. Afval van verse bloemen is op jaarbasis 18 kg en dat van kunstbloemen slechts 50 gram. Bij Reflower kan je een abonnement op kunstbloemen afsluiten. De blijvende bloemen worden in een leuke vaas opgemaakt. Je kiest via de website van Reflower de bloemen en de vaas die mooi vindt en je geeft een hoe vaak je wilt wisselen. De door jou gekozen blikvanger wordt thuis (of op jouw werkplek) bezorgd en omgewisseld.


KUNST VS VERS
De CO2 uitstoot voor een bos verse bloemen is gemiddeld 4kg CO2. Het produceren en vervoeren van kunst bloemen heeft CO2 uitstoot van 3,8 kg. De bloemen worden 10 jaar gebruikt. Op jaarbasis is dat een uitstoot van 0,2 kg. ledere 2 weken een nieuwe bas bos bloemen stoot 146 k CO2 per jaar uit.

MEER IMPACT
flipflop vaas
Net als Nic&Mic is Reflower een Social Enterprise. Annelie: "We hebben Ellyne de afgelopen jaren verschillende keren ontmoet en er was direct een klik. Haar enthousiasme, inzet en doorzettingsvermogen in haar gevecht om deze enorme industrie te verduurzamen is een pittige uitdaging. Een inspirerende onderneemster. Het was dan ook erg tof dat ze ons vroeg om vazen van teenslippers te laten maken door Ocean Sole!" De Ocean Sole vazen zullen in de duurzame bloemenbieb worden opgenomen en zijn gemaakt in rood (met geel) en blauw (met lichtblauw).

Terug naar blog