Nepbloemen, plastic bloemen, kunstbloemen.

Nepbloemen, plastic bloemen, kunstbloemen.

Nepbloemen, plastic bloemen, kunstbloemen. Er zijn nogal wat negatieve benamingen voor blijvende bloemen. De categorie heeft een stoffig imago, maar wint aan populariteit.

Echte bloemen vergaan, een bos plastic bloemen blijft bestaan. Dat is de kop van het NRC artikel dat zaterdag in de rubriek Goed Leven stond. Plukvrij.

Een bos plastic bloemen is echt niet de juiste benaming voor de beeldschone, handgemaakte boeketten met blijvende bloemen die wij verhuren. De bloemen zijn met de grootsmogelijke zorg uitgekozen, samengesteld tot een vol boeket in een mooie vaas.

Kunstbloemen zijn prijzig. De gemiddelde prijs per bloem is €15, er zitten er minimaal 15 in een boeket (€15 x 15 = €225 ). De vazen zijn zo’n €100 per stuk.
Het abonnement is vanaf €5 per week en €15 per wissel.

Plastic bloemen zijn kostbaar omdat ze met de hand gemaakt worden, blaadje voor blaadje, bloem voor bloem. Echte kunstwerken zijn het. Er wordt plastic gebruikt voor de steel en voor het groen, maar voor de bloemen worden allerlei verschillende soorten stoffen gebruikt. De benaming plastic bloem is niet de juiste.

Het is onze missie om minder gebruik te maken van ingevlogen verse bloemen uit verre landen. Daarom maken we beeldige blijvende boeketten die we verhuren op ons platform.

De kunstbloem moet uit de stoffige hoek. Het is een waardig alternatief voor verse bloemen. Uit de stoffige hoek en niet in de plastic hoek. Het blijft lastig positioneren. Welke hoek moet ik hebben?

Ik heb zelf de term blijvende bloemen bedacht. Die wordt vaak overgenomen en is neutraal. Maar is er een positievere positionering die ik over het hoofd zie?

Reflower, de duurzame bloemenbieb
De voordelen van blijvende bloemen:

- onderhoudsvrij
- zero waste
- minder CO2 uitstoot
- gemakkelijk
- geen verlies aan biodiversiteit door pesticiden gebruik
- de keuze is reuze
- natuurgetrouw
- mooie kleuren
- allergievrij
- jarenlang mooi
- geurloos
- plukvrij

Positievere positionering? Of aanvullingen? Heel graag!

https://www.nrc.nl/nieuws/2022/05/20/echte-bloemen-vergaan-een-plastic-boeket-blijft-bestaan-a4124816

Terug naar blog