MUD Jeans

MUD Jeans

Hoe oud ben jij in 2050?
Ik ben dan 73 jaar.

Volgens de plannen hebben ‘we’ dan een volledig circulaire economie. Het lijkt zo ver weg 2050.

Ik weet nog goed dat het 1990 was, ik zat op het Vitus in Bussum. Na een jaar zeuren nam m’n moeder me mee naar Big El, de Levi’s Outlet in Almere waar ik uren heb gespeurd naar een 501 B-keus zonder draaipijp, mét rood labeltje. Mijn eerste Levi’s, jaren gekoesterd en afgedragen. Zelfs de B-keus broeken vonden gretig aftrek in 1990. Ik had altijd dezelfde spijkerbroek aan.

In dertig jaar tijd is het aanbod spijkerbroeken verhonderdvoudigd en lukt het slechts enkelen om circulair te produceren. Mud Jeans international van Bert van Son is daarin de koploper. Na jarenlange lobby en doorzettingsvermogen is de Denim Deal gesloten waar zich 30 partijen bij hebben aangesloten, om het gebruik van gerecycled katoen te bevorderen.

MUD Jeans is verkozen tot ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year 2020-2021. Uit het juryrapport: “MUD Jeans zet zich als B Corp al jaren in om mooie en duurzame producten te maken en is intrinsiek gemotiveerd om de jeansketen van binnenuit te verduurzamen.”

Ik bezorg m’n Reflower bloemen in een MUD Jeans. Altijd dezelfde. En er staat een boeket te stralen op het MUD hoofdkantoor in De Groene Afslag. Win-win!

 

Terug naar blog