Mood Garden: Een duurzaam evenement?

Mood Garden: Een duurzaam evenement?

Het Bloemenbureau Holland organiseert Mood Garden, een gigantische kas van 270 m2 waarin een groene oase met kleurrijke bloemen en planten zal worden gemaakt. Het evenement vindt plaats van 2-4 november 2023 op het plein van de RAI Amsterdam.

Bezoekers maken een audiotour door vier verschillende ruimtes, elk met een eigen sfeer. Zo kunnen ze als een hangplant zweven tijdens de workshop 'Aerial Yoga' of deelnemen aan een bloem-theeproeverij. Natuurlijk zijn er tal van inspirerende voorbeelden van hoe bloemen en planten ook thuis een positieve invloed hebben op onze gemoedstoestand. Bloemen en kamerplanten verminderen stress en angstgevoelens, verbeteren de concentratie en brengen vreugde en geluk. Green Mood stimuleert al de zintuigen en laat bezoekers dit zelf ervaren.

Het leuke nieuws is, dat uit onderzoek blijkt, dat de positieve invloed die verse bloemen hebben op ons humeur, net zo goed kunstbloemen kunnen zijn. Het gaat namelijk om de associatie met kleur in onze hersenen. 

Op de openingsdag wordt een ontbijt georganiseerd voor consumentenmedia en influencers om de bekendheid van het evenement te vergroten. Met als doel om nog meer verse bloemen en planten te verkopen. Dat begrijpen wij natuurlijk, maar bedenk je dat het alternatief, blijvende bloemen en planten, vele malen duurzamer zijn. Ze gaan jaren ipv dagen mee, je gooit niks weg en het is echte kunst!

Duurzaamheid

Het Bloemenbureau Holland claims dat Mood Garden een duurzaam evenement is, maar er zijn toch een aantal redenen om hier kritisch op te zijn.

Ten eerste is het evenement gebaseerd op de verkoop van snijbloemen. Snijbloemen hebben een grote impact op het milieu, omdat ze veel water en pesticiden nodig hebben om te produceren. Daarnaast worden snijbloemen vaak over lange afstanden getransporteerd, wat ook bijdraagt aan de CO2-uitstoot.

Ten tweede is het evenement gevestigd in een kas. Kassen zijn energie-intensief, omdat ze verwarmd worden met gas. 

 

Mooi

Leuk om te gaan kijken, om inspiratie op te doen. En dan onze tip: ga zelf op zoek naar de duurzamere alternatieven die worden aangeboden. Blijvende bloemen, echte kunst!

Deze animatie van de Eifeltoren is wel heel tof:

Terug naar blog