Met de kennis van nu - Podcast uitzending over Reflower

Met de kennis van nu - Podcast uitzending over Reflower

Met de kennis van nu #3

De derde aflevering van Met de kennis van nu gemist?

Ondernemer Ellyne Bierman was co-host in de derde uitzending van Met de kennis van nu. In gesprek met Ron Vergouwen blikte ze onder meer terug op het ontstaan van haar bedrijf, hoe ze de coronajaren is doorgekomen, wat de traditionele bloemenbranche van Reflower vindt en haar keuze om voor crowdfunding te gaan en natuurlijk, wat ze met de kennis van nu wellicht anders zou hebben gedaan.

Een abonnement op kunstbloemen, zodat er elke keer een beeldige bos blijvende bloemen staat. Een duurzame bloemenbieb, is zoals ze haar snelgroeiende bedrijf omschrijft. Ellyne Bierman levert met haar Reflower bloemen met een bijpassende vaas onder meer aan tal van kantoren, restaurants, winkels, maar ook huisartsen en kinderopvang. Haar duurzame alternatief voor verse bloemen wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor events en verkoopstyling voor een te verkopen huis.

Waar Ellyne Bierman met haar Reflower dankzij succesvolle crowdfunding haar volgende stappen kan zetten, wachten die platformen regelgeving: zij moeten in november over een vergunning van de AFM beschikken. Dirkjan Takke, directeur van financieringsplatform NLInvesteert, stelt te verwachten dat deze verdere professionalisering van de sector gepaard gaat met een shake-out. Veel platforms zullen niet aan de eisen kunnen of willen voldoen. Onder meer waarom hij denkt dat uiteindelijk hooguit 15 van de 40 Nederlandse crowdfundingplatformen de shake-out zullen overleven, kwam hij vertellen in de studio.

Nog voor 2030 willen broers Bas en Marijn Flipse met hun bedrijf Quatt een miljoen hybride warmtepompen installeren in Nederlandse huizen. Niet zomaar een warmtepomp, maar eentje die dankzij een artificial intelligence algoritme 20 procent kostenbesparender is dan andere pompen.

Bas en Marijn deden hun verhaal als Startup van de Week op De Ondernemer, toen afgelopen week minister De Jonge van Volkshuisvesting bekend maakte de hybride warmtepomp vanaf 2026 verplicht te gaan stellen als de cv-ketel aan vervanging toe is. In Met de kennis van nu ging Ron Vergouwen in gesprek met Bas Flipse over Quatt, de kennelijk vooruitziende blik van hem en zijn broer en onder meer wat de plannen van De Jonge betekenen voor hun bedrijfsvoering.

Het programma hoor je elke vrijdag tussen 13:00 en 14:00 uur en is na afloop terug te beluisteren via de bekende podcastkanalen en de site van De Ondernemer.

 

Terug naar blog