KVK Innovatie Top 100 - Topsessie MVO Nederland x Reflower

KVK Innovatie Top 100 - Topsessie MVO Nederland x Reflower

KVK Innovatie Top 100 2023: Tijdens de topsessie waar ervaren ondernemers hun verhaal mogen delen mocht Reflower founder Ellyne samen met Bas Maier van MVO Nederland vertellen over de kracht van duurzaam netwerken. De kansen van een duurzaam businessmodel werden met het publiek gedeeld.1. Abonnementen zorgen voor een stabiele basis, maar de groei gaat gestaag. Gedragsverandering is moeilijk.

2. Samenwerking opzoeken met gelijkgestemde bedrijven zorgt voor een klankbord, eerlijke business en samen kom je verder.

3. De lidmaatschappen van Impact Hub Amsterdam, Social Enterprise NL , Buy Social, MVO Nederland en de Club van Circulaire Ondernemers laten zien dat we onze purpose belangrijk vinden. Dat we maatschappelijk verantwoord proberen te ondernemen binnen de circulaire economie. Purpose van Reflower, de duurzame bloemenbieb is mensen inspireren om bewuster met bloemen om te gaan en te kiezen voor een duurzamer alternatief, het abonnement op blijvende bloemen. Het liefst in een vaas met een goed verhaal, zoals Return to Sender (RTS) of Nic&Mic - The Art of Upcycling4. Als ondernemer moet je vaak ergens beginnen, vaart maken en dan ontdek je onderweg vaak wat goed bij het bedrijf past. Wij willen zo min mogelijk afval creëren. Daarom gebruiken we al twee jaar dezelfde bezorgdozen van KarTent.

Ik ben dankbaar dat ik mijn verhaal op het podium mocht delen. Inspiratie voor anderen om ook circulair te ondernemen. Dank voor de begeleiding Bas MaierAlinde Bensdorp en Anne Schaap van MVO Nederland

 In de Spotlight: dagvoorzitter Irene Rompa. Als je een event aan het organiseren bent, denk aan Irene als moderator van de dag.Dit was de tweede keer dat ik haar op het podium zag en ik was onder de indruk. Goed voorbereid, to the point, gevat, grappig en op de hoogte van de innovaties die gepresenteerd werden tijdens de KVK Innovatie Top 100.

Op de laatste foto de KVK Innovatie Top 100 met nummer 1: Ferr-Tech - een groene chemie waarmee industieel afvalwater gereinigd en hergebruikt kan worden. Nummer 2: NoPalm Ingredients - via fermenatitie worden agrifood afvalstromen geupcycled naar een equivalent van palmolie. En nummer 3: Sirius Medical met een innovatieve magnetische methode om sneller en preciezer borstkankertumoren te verwijderen.


De uitslag van de KVK Innovatie Top 100.
Uit de Club van Circulaire Ondernemers staat Tiny Library op 32 en Feelou op 92.

Terug naar blog