Kunstbloemen en een positieve invloed

Kunstbloemen en een positieve invloed

Kunstbloemen hebben een positieve invloed op ons welzijn en kunnen ons helpen om ons beter te concentreren. Onderzoek heeft aangetoond dat bloemen ons humeur kunnen verbeteren, stress kunnen verminderen en onze cognitieve functies kunnen verbeteren.

Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Exeter in het Verenigd Koninkrijk heeft aangetoond dat het plaatsen van planten in kantoorruimtes de productiviteit kan verhogen. De studie concludeerde dat kantoren met planten 15% meer productief waren dan kantoren zonder planten.

Een andere studie uitgevoerd door de Universiteit van Harvard in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat het hebben van bloemen in huis ons kan helpen om ons beter te concentreren. In de studie werd aan deelnemers gevraagd om zich te concentreren op een computeropdracht in een kamer met of zonder bloemen. Deelnemers in de kamer met bloemen presteerden beter dan deelnemers in de kamer zonder bloemen.

Dit betekent dat het hebben van bloemen in huis of op kantoor ons kan helpen om ons beter te concentreren en productiever te zijn. Een mooie bos bloemen op je bureau kan bijvoorbeeld bijdragen aan een positieve werkomgeving en een betere concentratie.

Daarnaast hebben bloemen ook een kalmerend effect op ons en kunnen ze ons helpen te ontspannen en ons beter te voelen. Dus naast het verbeteren van onze productiviteit, kunnen bloemen ook bijdragen aan ons algehele welzijn en een positieve sfeer in huis of op kantoor creëren.

Terug naar blog