Kijk naar de lichtjes!

Kijk naar de lichtjes!

Tijd voor de kerstboom. Wordt het dit jaar een echte of een kunstkerstboom?
Reflower verhuurt blijvende bloemen om de 'floral waste' te beperken. In die lijn adviseren wij ook een kunstkerstboom te kopen. Zodat er geen bomen gekweekt worden die na een paar weken weer weggegooid worden.

Er worden naar schatting 2,7 miljoen bomen voor Nederlanders dit jaar uit de grond getrokken. Dat kost niet alleen veel CO2, het is ook schadelijk voor biodiversiteit. Op Sprinklr staat een duidelijk blog met de uitleg en verwijzingen. Bovendien staan er toffe alternatieven voor een kerstboom beschreven.

Een kunstboom heeft voordelen. 

 1. De meeste kunstbomen zijn tegenwoordig haast niet te onderscheiden van echte bomen. Ze worden natuurgetrouw nagemaakt maar zijn kostbaar. Bovendien kijkt iedereen naar de versiering en de lichtjes.
 2. Een kunstkerstboom aanschaffen is duurder dan een echte kerstboom maar hij gaat een leven lang mee. Het is een goede investering.
 3. Hij valt niet uit, je hoeft niet te stofzuigen en na de kerst stop je hem gewoon weer in de doos.
 4. Tot slot is een kunstkerstboom duurzamer dan een echte.
  Er worden geen bomen gekapt, je hebt eenmalig transport en er wordt niks weggegooid of verbrand.
  Een echte kerstboom heeft een uitstoot van 3 kilo CO2. Een kunstkerstboom heeft 27 kilo CO2 uitstoot. Na 9 jaar is de productie-uitstoot gelijk, maar de verbranding van een echte kerstboom die op de vuilstort belandt, is 16 kilo CO2 per keer.

 

 

De duurzaamste kunstkerstboom vind je op Marktplaats of op Vinted.nl 

Waar koop je een mooie nieuwe kunstkerstboom?

 1. De Bijenkorf
 2. Welkoop
 3. Intratuin

De Bijenkorf Kunstkersboom van de Gught

 

Mocht je nou toch een echte kerstboom willen: zorg ervoor dat je er een koopt met een goede kluit, zodat je hem in de tuin kan planten en de boom toch nog een aantal jaar meegaat. Zo ben je toch duurzaam bezig!

In het nieuwe jaar...Kerstboom eruit, Reflower erin. Heb je meteen je eerste duurzame goede voornemen te pakken. 

Reduce, Re-use, Re-X-mas

Terug naar blog