Kennissessie Afval preventie GBC x VANG

Kennissessie Afval preventie GBC x VANG

Een digitale kennissessie op 11 mei 2023 van 10:00 tot 11:30 georganiseerd door Green Business Club Nederland i.s.m. VANG Buitenshuis, de vierde in een reeks (#1 Zero waste: communicatie & gedrag en #2 Swill: voorkomen is beter dan verwerken en #3 De koffiebeker). Ditmaal gaat het over afval preventie!

De route naar Zero Waste is er een met hobbels en zijpaadjes. Niet gek ook, als je eens een blik werpt in de restafval vuilnisbak op kantoor. Van blikjes, snoeppapiertjes, flesjes, verdorde bloemen tot etensresten, je komt van alles tegen. Hoe werk je dan toe naar een kantoor zonder restafval? Hoe kan je afval voorkomen? En welke rol speelt de nieuwe SUP (Single Use Plastics) wet- en regelgeving hierin? Tijdens deze kennissessie neemt Sanne Westra van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat je mee door deze wetgeving. Wat betekent deze voor jou als bedrijf en wat is het handelingsperspectief? En kan de beslisboom duurzame koffiebeker je helpen kiezen voor een alternatief voor de papieren koffiebeker?

Ook biedt de digitale kennissessie inspiratie bij het voorkomen van afval. De volgende partijen uit ons netwerk presenteren graag hun cases aan jullie:

Flaske: van gepersonaliseerde waterfles tot aan vervanging van de koffiebeker. Oprichter Ruben Peters neemt je mee in hoe de producten van Flaske afval besparen.

Reflower: de duurzame bloemenbieb. Oprichter Ellyne Bierman laat een tegengeluid horen op kilo’s vergane bloemen per jaar. Wat is de impact van een bos bloemen op kantoor? En hoe kan je voorkomen dat je kilo’s per jaar weggooit?

Zero Waste Office: Green Business Club heeft in samenwerking met Dyson, Phi Factory, Milgro, Copper8, Stimular en Searious Business een whitepaper over Zero Waste Office geschreven. Hierin staat een Zero Waste framework waarmee facilitair managers afvalvraagstukken binnen hun organisatie kunnen aanpakken.

Aanmelden
Wil je aanwezig zijn bij deze kennissessie? Meld je aan via het aanmeldformulier!

Heb je vragen of wens je meer informatie? Neem contact op met Lara Jongejans via lara@greenbusinessclub.nl.

Terug naar blog