HALLO LENTE: DIT ZIJN DÉ TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE VOORJAARSSCHOONMAAK

HALLO LENTE: DIT ZIJN DÉ TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE VOORJAARSSCHOONMAAK

ZO.SCHOON x LINDA.

LIFESTYLEWONEN & KLUSSEN

Nu de vogels toch echt beginnen te fluiten, is het tijd om een frisse wind door het huis te laten waaien. Immers is er niks fijner dan thuiskomen in een schoon en opgeruimd huis. Aan de slag dus met die voorjaarsschoonmaak.

Handen uit de mouwen.

 

1. SUPERGOEDE PRODUCTEN

Schoonmaken begint bij de juiste producten. En daar mag je best in investeren. Gebruik je graag duurzame en veilige schoonmaakmiddelen? Probeer dan eens ZO schoon. Dit schoonmaakmerk creëerde producten die hygiënischer en duurzamer zijn dan veel alternatieven. Ook maak je hiermee op een efficiënte manier je huis schoon. Met de spray en vezeldoek heb je namelijk in mum van tijd je werkplek of keuken weer helemaal opgefrist. ZO schoon wordt niet voor niets beoordeeld met een 9.4.

 

2. ONTSPULLEN

We verzamelen een hoop spullen over de jaren. Ga daarom eens ontspullen. Hiermee creëer je ruimte in je huis én ruimte in je hoofd. Moeite met het wegdoen van spullen die je ‘voor de zekerheid’ wil houden? Hanteer dan de 20/20-regel. Die gaat als volgt: als je het binnen 20 minuten of voor minder dan €20 kan krijgen, kan het weg. Denk hierbij aan parfumsamples die je toch nooit gebruikt, handleidingen die je tegenwoordig allemaal online vindt, oude oortjes, oud speelgoed en inpakspullen. Maar kijk ook in keukenkastjes en tv-meubel. Die restaurantmenu’s van tien jaar geleden, kunnen inmiddels echt wel weg. Je hebt het vast niet nodig en zonder die troep ben je gegarandeerd een blijer mens.

 

3. VERGEET-ME-NIETJES

Er zijn in elk huishouden wel van die venijnige plekken, waar je niet op let. Of waarvan je de viezigheid op het eerste oog niet ziet. Die verdienen ook een goede beurt. Denk aan de vaatwasser, wasmachine, deurknoppen, afzuiger en ga zo maar door. Stuk voor stuk plekken die hoogstwaarschijnlijk ook bij jou thuis snakken naar een poetsbeurt. Denk dus verder dan je neus lang is en duik die kleine hoeken en genegeerde plekken in. Geloof ons: het zal je gezondheid en geluk goed doen.

4. LAPPEN GEBLAZEN

Over vergeten plekken gesproken, wat dacht je van een potje ramen lappen? Want je bent absoluut niet de enige die deze vergeet. Pak een goede schoonmaakspray, microvezeldoekjes en zet je favo playlist op volume 100. Al dansend en meeblèrend is ook dat klusje zo geklaard.

5. FRISSE GEUR

Zeker nu je de handen uit de mouwen steekt om het huis goed schoon en opgeruimd te krijgen, is een investering in geurkaarsen of wasparfum het helemaal waard. Immers is niets zo lekker als thuiskomen in een fris geurende ruimte. Zo heb je ook iets om naar uit te kijken tijdens het schoonmaken. Een echte kers op de taart dus.

Terug naar blog