Fleurig 2022!

Fleurig 2022!

🌺Op de laatste dag van 2021 wens ik je graag een fijne jaarwisseling en een fleurig 2022. 🌺

Heel veel dank voor het volgen van dit start-up avontuur en de uitdagingen.♻️Ik dacht dat een circulair initiatief opzetten ingewikkeld zou zijn.
Dat klopt.

🧘🏽‍♀️Ik dacht dat ik een lange adem moest hebben.
Dat klopt, een hele lange.

✔️Ik hoopte dat ik een nieuw duurzaam netwerk zou opbouwen.
Gelukt!

🌎Ik wil een goed voorbeeld geven om de aarde beter door te geven aan onze kinderen.
Dat lukt steeds beter.

🛬Ik wil dat er minder bloemen geteeld en ingevlogen worden.
Gelukt.

😇Dank voor de inspiratie
😇Dank voor de tips en adviezen
😇Dank voor de connecties en de likes

En dan nu de 2021 cijfers in het kader van de transparantie:
✔️25.000 bezoekers op de site
✔️250 actieve klanten
✔️300 vazen op locatie, 50 in de bloemenbieb
✔️750 bezorgingen en wissels

💚 > 25.000 kg CO2 reductie
💚 > 3.000 kg floral waste reductie
💚 > 5.000 minder bossen verse bloemen gekocht en weggegooid

Dit hebben we bereikt met hulp van Marion van der Mast en Rebecca van Zuylen.

Met de grootste dank aan de leden van Reflower, de duurzame bloemenbieb

🌷Activiteiten🌷
Deelname aan Amsterdam Impact Boost je Buurt, TSO awards #Qredits Microfinanciering Nederland, ASN Bank Wereldprijs, RetailTrends Retailrookie, Sustainable Brand Index™ Netherlands initiatief van het jaar, Adformatie uitzending Sustainable Brands New World, Groeivoer podcast, NH Media uitzending circulaire economie, De Ondernemer interview en videocast Broodje Verhaal met Cor Hospes, Hortipoint interview special Meer met Minder Bloem en Blad. Ondersteuning van GO!-NH netwerk. Bloemen gedoneerd aan Stichting Buddyhuis , Een Huis Vol KRO-NCRV, Scharlaken Koord, De Regenboog Groep . Events: The Self-Made Summit & de Groene Bende van West MidWest Amsterdam. Actief om wetgeving te veranderen met het Initiatief Duurzaam en Verantwoord Ondernemen, lid geworden van Social Enterprise NL en Impact Hub Amsterdam. Actief in de Pop-up SUPERmarkt met Gamechangers een initiatief van SUNT | The Banana Factory. Deze foto is van Business Insider Nederland voor een campagne met Interpolis.

Gestart met Reflower Recycling. Een prachtig pand gehuurd met de eerste bloemenbieb ter wereld. Rebranding door Ilse Bekker en nieuwe illustraties door Josselin Bijl. Foto’s voor Reflower, de duurzame bloemenbieb door Eva Plevier. Partnership met Daphne van 't Hof van Return to Sender (RTS) en de PaaS-samenwerking met Tiny Library, BIYU, Chainable® , bedzzzy , Circl NL, Het Groene Brein en het Versnellingshuis Nederland circulair!

Op naar 2022 met de ambitieuze doelstelling van 1.000 leden van de bloemenbieb. Ik zoek 500 business angels die geld willen uitlenen via CrowdAboutNow. Als je daar interesse in hebt, heel graag. Zet je reactie hieronder en ik stuur je een DM met de informatie.

🍾Fijne jaarwisseling en een fleurig 2022! 💐💚♻️

#startup #femalefounder #crowdfund #reflower #paas #circulaireeconomie #2022

Terug naar blog