Euro Hockey League

Euro Hockey League

De Euro Hockey League start op 6 april in het Wagener Stadion in het Amsterdamse Bos.

 In de VIP-lounge van ABN AMRO Bank N.V. staan prachtige vazen met blijvende bloemen van Reflower, de duurzame bloemenbieb om de ruimte op te fleuren.

#sponsoringversnelt
ABN AMRO Bank N.V. presenteert het EHL toernooi. Sponsoren: KNHBGemeente Amsterdam EHF Provincie Noord-Holland

De EHL heeft als doel om het meest sutstainable hockey toernooi in Europa te organiseren. The Wave Foundation en Circlarity Zero Wastewerken samen met Pinoké en de EHL om de duurzame doelen te realiseren.

Ter inspiratie 10 actie-punten:

1. Voorkomen van afval door de aankoop van meer duurzame producten, zoals herbruikbare koffiekopjes en oesterzwambitterballen gekweekt op koffiedik. Het huren van bloemen.

2. Het verzamelen van afval door jeugdteams van Pinoké , die afval op een verantwoorde manier scheiden met behulp van afvalbakken in alle kleuren van de regenboog.

3. Beter scheiden van afval door Circlarity Zero Waste waarbij zoveel mogelijk verschillende (mono)stromen worden gescheiden met de juiste middelen en verwerkt worden door de meest duurzame verwerkers.

4. Na afloop van de EHL zal Circlarity rapporteren over het totale gebruik van het evenement, zoals aankopen, afvalstromen en circulaire producten.

5. Vier top hockey spelers brengen de duurzame boodschap over met een video die voor en na alle wedstrijden wordt getoond.

6. Om bezoekers te inspireren over wat er kan worden gedaan met afval, is er een speciale, circulaire stand met een Waste Lab waar Circlarity en The Wave Foundation dagelijks demonstraties geven.

7. Een kunstwerk van Refunc in opdracht van Circlarity, wordt tentoongesteld.

8. Op donderdag 6 april om 15.00 uur is er een bijeenkomst voor pers, sponsoren en genodigden om het kunstwerk te onthullen en een toelichting te geven op het kunstwerk en de Stadium Clean Up.

9. Bezoekers kunnen oude hockeysticks, ballen en bidons doneren aan Hockey Dreams Foundation, waarmee kinderen in Uganda, Malawi en Zambia kunnen spelen. De eerste hockeystick wordt aangeboden door Derck de Vilder (SV Kampong Hockey & Nederlands Elftal), die ambassadeur is van Hockey Dreams.

10. The Wave Foundation is opgericht door HC Bloemendaal leden: Florian Fuchs Roel Bovendeert Olivier Van Nieuwenhuizen en Niels-Olaf Bout. Zij hebben tot doel om sportclubs in Nederland afvalvrij, plasticvrij en circulair te maken door de juiste kennis en tools aan te bieden.

Heb je nog andere tips om evenementen duurzamer te maken? Laat het weten, ik verzamel de tips voor een artikel op mijn website.

Reflower, de duurzame bloemenbieb is hockeysponsor van AMHC Westerpark ism Fanseats NL van Guido Meijer.


#ehl #sustainable #event #abnamro

Carolien Kommeren Marene Schram Joyce Ruijgrok

 

Terug naar blog