Enorme groei abonnementen op producten afgelopen maanden

Enorme groei abonnementen op producten afgelopen maanden

Vijftien procent van de Nederlanders heeft momenteel een abonnement op een product dat periodiek wordt geleverd. Vooral de afgelopen maanden steeg het aantal van deze productabonnementen hard.

Het merendeel van de abonnementen werd afgelopen jaar afgesloten, meldt Multiscope na een onderzoek onder 3500 Nederlanders.

Het populairst zijn abonnementen op producten die te maken hebben met voeding (24 procent) en persoonlijke verzorging (ook 24 procent). Deze twee categorieën vormen samen volgens Multiscope bijna de helft van het totale aantal productabonnementen. Het gaat bijvoorbeeld om maaltijdboxen zoals HelloFresh of een abonnement op scheermesjes, zoals Boldking.

Kleding (9%), dranken (7%) en bloemen (7%) vormen de middengroep. In deze categorieën staan bedrijven als Wijnvoordeel, On That Ass en Bloomon.

Grote groei 

De coronapandemie heeft voor een grote groei van het aantal productabonnementen gezorgd. Bijna tweederde (63 procent) van deze abonnementen werd in het afgelopen jaar afgesloten, 41 procent zelfs pas in de laatste zes maanden. Van alle huidige abonnementen op maaltijdboxen startte driekwart (74 procent) in het afgelopen jaar.

 

Gemak

Voor abonnees is het gemak van niet naar de winkel hoeven de belangrijkste reden voor het afsluiten van het abonnement. Dat zegt 51 procent van de ondervraagden. Ook vindt men het fijn er verder niet aan te hoeven denken (38%) en dat er zo altijd een voorraad is (28%).

Goede kwaliteit (29%), een aantrekkelijke prijs (23%) en het verrassingseffect (22 procent) worden ook belangrijk gevonden. 

Brond: RTL Nieuws

Terug naar blog